Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Finale: Nederland – Denemarken

Dé finale wordt gespeeld in het FC Twente Stadion. Nederland en Denemarken bleken na 21 dagen de beste twee landen van dit Europees Kampioenschap te zijn. Vandaag nemen ze het tegen elkaar op om te bepalen wie de beste van Europa is.

Denemarken heeft in aanloop van de finale indruk gemaakt door zesvoudig Europees kampioen Duitsland te verslaan in de kwartfinale en won in de halve finale door middel van penalty’s van verrassing Oostenrijk. Nederland is dit hele toernooi nog steeds ongeslagen en wist iedere keer binnen negentig minuten de overwinning te claimen.

Voor het EK speelden Nederland en Denemarken twintig keer eerder tegen elkaar. Nederland won vijf keer en speelde vijf keer gelijk, Denemarken ging dus in totaal elf keer met de winst ervandoor. De teams kwamen elkaar ook dit EK al eerder tegen, namelijk in de poulefase. Nederland wist deze wedstrijd te winnen met 1-0, maar erg gemakkelijk ging het toen niet. Nederland kwam 1-0 voor door een benutte penalty van Sherida Spitse en heeft met tand en nagel deze voorsprong verdedigt.

Eén van de speelsters van Nederland die dit EK indruk heeft gemaakt is Kika van Es. De 25-jarige verdedigster speelt bij FC Twente. Ze is technisch uitstekend en heeft een echte vechtersmentaliteit. Nederland is dit toernooi  het meest constant geweest en heeft met vijf overwinningen de meeste indruk gemaakt.

Nadia Nadim speelt momenteel bij Portland Thorns (VS), de 29-jarige Deense spits is van groot belang voor het Deense elftal. Samen met andere sterspeelsters van Denemarken zoals Pernille Harder, Sanne Troelsgaard gaan zij er alles aan doen om de titel te pakken. Denemarken heeft wel een aantal speelsters die geblesseerd zijn uitgevallen, ze moeten op belangrijke posities het team aanpassen. Vanavond wordt het duidelijk of de Deense selectie breed genoeg is.

De finale wordt een spannende wedstrijd, beide landen hebben nog nooit de finale bereikt. Nederland heeft dit EK al van Denemarken gewonnen, hetzij met grote moeite, Denemarken weet dat ze van goeden huize moeten komen om Oranje te verslaan. Nederland moet waken voor onderschatting van de Denen.

 

Tekst: Lindsay de Swart
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Finale: Nederland – Denemarken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *