Aanvoerster geniet: ‘Moment waar je alleen van kon dromen’

Aanvoerster Mandy van den Berg werd in de allerlaatste minuut van de blessuretijd nog door bondscoach Sarina Wiegman ingebracht, zodat zij samen met haar ploeg tijdens het laatste fluitsignaal op het op het veld kon staan. Tegenover vrouwenvoetbalnieuws.nl blikt de verdedigster terug op het moment dat ze eindelijk die beker mocht optillen.

Voor Van den Berg was dat uiteraard heel bijzonder. “Het was magisch, dat is het moment waar je alleen maar van hebt kunnen dromen van tevoren en dat het dan uiteindelijk werkelijkheid wordt dat is echt heel bijzonder.” Waar bij veel supporters de schrik om het hart sloeg na de benutte strafschop van Nadia Nadim in de zesde minuut, bleef de international juist rustig. “Ik had vanaf het eerste fluitsignaal het geloof dat we Europees Kampioen zouden worden. Dus toen we achter kwamen, en dat is nu misschien wel heel makkelijk zeggen, wist ik eigenlijk dat er niets aan de hand was, want met onze kwaliteiten, met de speelsters die wij binnen onze ploeg hebben wist ik dat wij meer hadden dan Denemarken en dat is ook gebleken.” Uiteraard komt daar ook enig geluk bij kijken, maar de winst heeft Nederland zeker afgedwongen. “Natuurlijk moet alles wel op de juiste plek vallen en moet het wel lukken, maar ik denk we op de momenten hebben toegeslagen dat het moest en dat we die wedstrijd prima uitspelen verder.”

Te midden van alle feestvreugde genoot de aanvoerster zichtbaar. “We hebben nu al behoorlijk wat champagneflessen ontkurkt in de kleedkamer, gezongen, gedanst en zijn net nog even naar buiten gegaan met de beker richting de supporters. We gaan nu de bus in en dan gaan we een hapje eten in het hotel en dan hebben we vanavond met familie en vrienden nog een feest en een officieel gedeelte.”

Gelukkig gaat het feest voor de Nederlandse ploeg nog wel even door, want vandaag staat er een huldiging op het programma in Utrecht. Nóg een feestje dus voor de international. “Ik weet niet wat het gaat brengen, maar met de huldiging en alle andere festiviteiten zal het opnieuw een mooie dag worden denk ik.”

Na de feestvreugde in Utrecht kan Van den Berg eindelijk bijkomen van alle drukte. “Ik heb nog even vrij en weet nog niet precies hoe ik dat in ga vullen, maar ik ga zeker even van die periode genieten. Dat komt helemaal goed!”

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Aanvoerster geniet: ‘Moment waar je alleen van kon dromen’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!