Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Euforische Van Veenendaal: “We hebben Nederland trots gemaakt”

Sari van Veenendaal was onder de lat de onbetwiste nummer één aan Nederlandse zijde. De keepster stond af en toe nog met haar ogen dicht na te genieten terwijl ze alle pers te woord stond. Tegenover vrouwenvoetbalnieuws.nl blikte ze uitgebreid terug op de finale en de geweldige teamprestatie die de OranjeLeeuwinnen hebben geleverd.

Als we het konden filmen hadden we nog steeds kippenvel op de armen Van Veenendaal kunnen zien, want twee uur na de gewonnen eindstrijd kon ze nog steeds niet geloven wat er allemaal is gebeurd. “Het is echt ongelooflijk. Ik kan gewoon niet, niet, niet omschrijven wat ik nu voel.

In al haar euforie grijpt ze terug op de eindronde waarin Nederland alle wedstrijden winnend afsloot. “Het is bizar, we hebben er zo hard voor gewerkt met zijn allen. We hebben iedere wedstrijd keihard geknokt en geprobeerd om het beste uit onszelf te halen. Het is gewoon gelukt. Als team zijnde! We hebben gevoetbald, we hebben gevochten, we hebben Nederland trots gemaakt, we hebben onszelf trots gemaakt, het is gewoon echt gelukt.”

Het geheim van deze succesformatie is volgens de keepster de ploeg . “Het team heeft echt het verschil gemaakt. We waren echt een team, we hebben goed voetbal laten zien en het team was niet alleen een team, ook de hele staf die erbij kwam kijken.” Vol ongeloof verontschuldigd ze zich even later als ze vol trots terugkijkt op deze prestatie. “Sorry hoor, maar we hebben het gewoon echt heel goed gedaan.”

Voor Van Veenendaal, die als keepster vaak in haar eentje juicht als er doelpunten vallen, was het laatste fluitsignaal heel speciaal. “Ah ik was zo blij! Ik kon het niet geloven en ik kan het nog steeds niet geloven, het is echt heel raar. Het toernooi is over en we staan hier met de cup. Ik ben Europees kampioen, in eigen land, in Enschede mijn tweede homecity. Dit is ongelooflijk!”

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Euforische Van Veenendaal: “We hebben Nederland trots gemaakt” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *