Jansen: ‘Als je weet dat het echt binnen is, dat is geweldig”

Renate Jansen viel in de gewonnen finale in de negentigste minuut in en genoot zichtbaar van iedere seconde op het veld. Na afloop stond ze glunderend vrouwenvoetbalnieuws.nl te woord.

Ze gaf toe dat toen zij het veld betrad het eigenlijk niet meer mis kon gaan, maar toch wilde de aanvalster daar zelf nog niet aan denken. “Het wordt dan net 4-2 en dan weet je op dat moment dat het dan eigenlijk al binnen is, maar je moet dan toch nog even die vier minuten blessuretijd doorkomen.”

Toen het laatste fluitsignaal klonk wist de international van gekheid niet meer waar ze het zoeken moest. “Als je weet dat het echt binnen is, dat is gewoon geweldig.” Lachend vertelt ze verder, “Ik weet niet meer wat ik deed, volgens mij sprintte ik naar medespeelsters”.

Een groot feest was het in de kleedkamer al, maar de nacht was nog jong voor de kersverse kampioenen. Voor Jansen zou op dat moment alles één grote verrassing zijn. “We gaan het straks vieren met het team en met familie. Geen idee waar, we worden er gewoon naartoe gebracht”, eindigde ze met een brede lach.

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Jansen: ‘Als je weet dat het echt binnen is, dat is geweldig” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!