Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Zwaar toernooi voor Janssen: “Was best wel frustrerend”

Als er iemand was die dit toernooi minuten werden gegund, dan was het wel Dominique Janssen. De speelster van Arsenal trainde hard en liep zich bijna iedere wedstrijd warm, maar kwam tot de finale niet in het veld. In gesprek met vrouwenvoetbalnieuws.nl beschreef de international hoe ze zich voelde op het moment dat ze eindelijk mocht spelen.

“Ik was heel erg blij want het was best wel frustrerend dit toernooi dat ik er een aantal keer niet in mocht komen. En dan toch iedere keer maar opnieuw trainen, dat was wel pittig. Dat ik nu het laatste half uur mag spelen in de finale dat is natuurlijk wel de kers op de taart. Ik voel het ook als een beloning voor mijn harde werk en daar ben ik wel hartstikke blij mee.”

Van tevoren had Janssen geen rekening gehouden met het ongekende succes dat Oranje los zou maken. “Natuurlijk zeg je tegen iedereen uit fanatisme dat je de finale gaat halen, maar dat het nu is gebeurd dat is fantastisch.” Voor het vrouwenvoetbal is deze Europese winst uiteraard een enorme boost. “Ik weet dat er heel veel aandacht is geweest en dat is heel goed. Natuurlijk willen meisjes nu op voetbal, omdat wij nu Europees kampioen zijn geworden. Het doel dat wij hadden om nog meer aandacht voor het vrouwenvoetbal te krijgen, dat is wel gelukt en dit is het maximale resultaat wat je kunt halen. Gewoon perfect eigenlijk.”

Toch was het nog wel even billenknijpen tegen Denemarken. “Het was echt een leuke wedstrijd om te kijken voor de toeschouwers, maar het werd wel heel onrustig na de 3-2. Toen we uiteindelijk de 4-2 scoorden weet je ‘oké het is nu gedaan’. Nu maken we deze wedstrijd af en dan is die Europese titel binnen. In de eerste helft ontstonden er wat frustraties onderling. “Ik hoorde ook wel van ze dat er een beetje gezeur was onderling, maar kijk als het even niet loopt zoals je wilt dan is het logisch dat bepaalde frustratie eruit komt, maar ik vind dat we het hartstikke goed hebben opgepakt. “Gewoon een heel goed resultaat waar iedereen trots op mag zijn!”

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Zwaar toernooi voor Janssen: “Was best wel frustrerend” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *