Het EK van de OranjeLeeuwinnen in cijfers

Het Europees Kampioenschap zit er nu echt op, de groepswedstrijden, kwartfinales, halve finale en de grote finale waren geweldig. Zelfs de huldiging van de OranjeLeeuwinnen overtrof daarna alle verwachtingen. Vrouwenvoetbalnieuws.nl heeft voor jullie de meest interessante cijfers verzameld van dit eindtoernooi.

Oranje wist dertien keer te scoren waarbij één keer Engeland ons hielp aan een doelpunt in de halve finale. De sterkte ligt vooral in de zestien want daarin werd maar liefst negen keer raak geschoten. Hierbij rekenen we ook de twee benutte penalty’s van Sherida Spitse. Drie doelpunten kwamen van buiten het zestien meter gebied.

Oranje verdiende 49 corners waarvan 16 in de groepsfase en stond in totaal 26 keer buitenspel in alle zes de wedstrijden. Het team scoorde zelf twaalf keer en wist dat eerlijk over beide helften te verdelen. De dertiende goal was een eigen doelpunt van Engeland. Reken je dat om in aantal minuten, dan ziet de doelpuntenregen er als volgt uit:

Minuten Goals
0-15 1
16-30 4
31-45 1
46-60 1
61-75 4
76-90 1

 

Wie deelde de meeste overtredingen uit?

Vivianne Miedema (16x), Daniëlle van de Donk (12x), Jackie Groenen (9x), Stefanie van der Gragt (7x),Desiree van Lunteren (9x), Anouk Dekker (4x), Lieke Martens (4x), Shanice van de Sanden (4x), Kika van Es (3x), Sherida Spitse (2x), Liza van der Most (2x), Dominique Janssen (1x), Mandy van den Berg (1x), Renate Jansen (1x) en Lineth Beerensteyn (1x).

Wie gaf de meeste key passes?

Lieke Martens (2x), Shanice van de Sanden (2x), Jackie Groenen (2x), Sherida Spitse (1x) en Desiree van Lunteren (1x).

De meeste doelpogingen?

Lieke Martens (10x), Vivianne Miedema (9x), Sherida Spitse (6x), Daniëlle van de Donk (3x), Shanice van de Sanden (2x) en Liza van der Most (1x).

Welke speelsters speelden alle minuten?

Sari van Veenendaal, Sherida Spitse en Anouk Dekker.

Welke speelsters maakten geen speelminuten?

Angela Christ, Loes Geurts, Sheile van den Bulk en Sisca Folkertsma.

Welke speelsters wisten te scoren?

Vivianne Miedema (4x), Sherida Spitse (3x), Lieke Martens (3x), Daniëlle van de Donk (1x) en Shanice van de Sanden (1x).

Welke speelsters pakten een gele kaart?

Stefanie van der Gragt (2x), Jackie Groenen (2x), Anouk Dekker (2x), Daniëlle van de Donk (2x), Desiree van Lunteren (1x) en Vivianne Miedema (1x).

Oranje scoorde gemiddeld 2,2 doelpunt per wedstrijd en kreeg er 0,5 per wedstrijd tegen. De ploeg incasseerde tien gele kaarten, maar geen enkele rode.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Het EK van de OranjeLeeuwinnen in cijfers verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!