Lieke Martens veruit het populairst op social media

Lieke Martens is online de meest populaire speelster van de OranjeLeeuwinnen. De aanvalster van FC Barcelona blijft sluitpost Sari van Veenendaal op een haar na voor. Zo blijkt uit analyse van Meltwater. Het bureau heeft onderzocht hoe vaak de namen van de speelsters tijdens het Europees Kampioenschap werden genoemd in Nederlandstalige berichten op social media.

Lieke Martens

Lieke Martens, die overigens ook uitgeroepen is tot Speler van het Toernooi, werd in 16.56% van de berichten genoemd. Na Van Veendendaal en Martens completeren Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema de top vijf.

Wat opvalt is dat Anouk Dekker haar basisplaats op social media moet afstaan aan Kelly Zeeman. Laatstgenoemde werd fanatiek aangemoedigd door haar fans op Marken, haar thuishaven, wat haar één van de elf populairste Leeuwinnen maakte.

Foppe de Haan

Er is ook gekeken naar welke coach tijdens het toernooi het meeste wordt genoemd in de online berichtgeving. Bondscoach Sarina Glotzbach-Wiegman is het met 60.40% de logische koploper op de bank. De 74-jarige assistent-bondscoach Foppe de Haan wordt in 39.11% van de berichten genoemd.

De andere assistent, Arjan Veurink, pakt de rest van de stemmen. De Haan werd vooral geroemd vanwege het feit dat hij gisteren al zijn derde Europese titel veroverde. Glotzbach-Wiegman werd door haar fans zelfs al genomineerd als coach van het jaar.

Foto en tekst: Dutchcowboys.nl

Het bericht Lieke Martens veruit het populairst op social media verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!