Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Engelse bond wil EK 2021 organiseren

De Engelse voetbalbond heeft woensdagmiddag aangekondigd dat het de intentie heeft om een bid uit te brengen voor het Europees Kampioenschap 2021. De UEFA European Women’s Championship moet weer een boost geven aan de enorme financiële groei van de Women’s Super League waarin komend seizoen meerdere Nederlandse speelsters actief zijn.

De groei en de continuïteit van het meiden- en vrouwenvoetbal in Engeland is een key factor voor de voetbalbond en de halve finale op het EK in Nederland gaf voldoende vertrouwen om een bid te overwegen. “Een vrouwenvoetbal finale op Wembley is nu het perfecte platform”, aldus een woordvoerder van de FA. Ook het hoofd van het vrouwenvoetbal binnen de FA is verheugd: “Dit is gewoon een mooie kans en ik kijk uit naar het bid.”

Het bericht Engelse bond wil EK 2021 organiseren verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.