Juventus schrijft geschiedenis met eerste vrouwenteam

Afgelopen donderdag schreef ‘De Oude Dame’ geschiedenis door voor de eerste keer een vrouwenelftal te presenteren. Rita Guarino werd direct voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van het team dat uit zal komen in de Serie A. De eindverantwoordelijke voor het vrouwenvoetbal, Stefano Braghin, is enorm trots. “Ik ben echt verheugd dat ik het nieuws wereldkundig mocht maken. Het vrouwenvoetbal begint eindelijk uit de donkere hoek te komen en krijgt steeds meer de erkenning die het verdient.”

Juventus is de laatste vijf weken druk bezig geweest met de samenstelling van het team. De standaard bij Juve is hoog want het hele project is professioneel opgezet. De faciliteiten aanwezig om de standaard te zetten en het vrouwenvoetbal voor meerdere clubs aantrekkelijk te maken zodat zij ook met een team starten.

De voorlopige selectie bestaat uit: Laura Gulliani (KP), Federica Russo (KP), Luserna San Bernardo (KP) Tuija Hyryynen, Sara Gama, Cecilia Salvai, Martina Lenzini, Lisa Boattin, Martina Rosucci, Valentina Cernoia, Aurora Galli, Arianne Caruso en Barbara Bonansea. Er volgen nog meer speelsters om de selectie op sterkte te krijgen voor de eerste wedstrijden.

Juventus start de voorbereiding in het Noorden (Aymavilles, Valle d’Aosta) en zal op 27 augustus in de eerste ronde van de Italiaanse beker spelen tegen Torino. Op 10 september volgt de return.

Foto: Juventus.com

Het bericht Juventus schrijft geschiedenis met eerste vrouwenteam verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
Juventus schrijft geschiedenis met eerste vrouwenteam

Afgelopen donderdag schreef ‘De Oude Dame’ geschiedenis door voor de eerste keer een vrouwenelftal te presenteren. Rita Guarino werd direct voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van het team dat uit zal komen in de Serie A. De eindverantwoordelijke voor het vrouwenvoetbal, Stefano Braghin, is enorm trots. “Ik ben echt verheugd dat ik het nieuws wereldkundig mocht maken. Het vrouwenvoetbal begint eindelijk uit de donkere hoek te komen en krijgt steeds meer de erkenning die het verdient.”

Juventus is de laatste vijf weken druk bezig geweest met de samenstelling van het team. De standaard bij Juve is hoog want het hele project is professioneel opgezet. De faciliteiten aanwezig om de standaard te zetten en het vrouwenvoetbal voor meerdere clubs aantrekkelijk te maken zodat zij ook met een team starten.

De voorlopige selectie bestaat uit: Laura Gulliani (KP), Federica Russo (KP), Luserna San Bernardo (KP) Tuija Hyryynen, Sara Gama, Cecilia Salvai, Martina Lenzini, Lisa Boattin, Martina Rosucci, Valentina Cernoia, Aurora Galli, Arianne Caruso en Barbara Bonansea. Er volgen nog meer speelsters om de selectie op sterkte te krijgen voor de eerste wedstrijden.

Juventus start de voorbereiding in het Noorden (Aymavilles, Valle d’Aosta) en zal op 27 augustus in de eerste ronde van de Italiaanse beker spelen tegen Torino. Op 10 september volgt de return.

Foto: Juventus.com

Het bericht Juventus schrijft geschiedenis met eerste vrouwenteam verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!