Kristina Erman heeft een nieuwe club gevonden

De Sloveense verdedigster Kristina Erman komt over van FC Twente en kijkt uit naar haar periode bij PSV. “Mijn doel was om professioneel speelster te worden. Ik ben blij om hier te spelen en mijn contract bij PSV te tekenen. Ik heb een goede indruk van mijn eerste week hier”, zei Erman in een eerste reactie. De club zelf kende ze voornamelijk van haar landgenoot Tim Matavz die hier van 2011 tot 2014 speelde. “Ik ben een fysiek sterke speelster en dat zie je niet vaak in de Eredivisie, waar het veelal om de tactiek gaat”, omschrijft ze zichzelf.

PSV verzekert zich komend seizoen van de diensten van het drietal Akkerman, van de Wetering en Erman. Lucie Akkerman en Mauri van de Wetering verlengden vrijdagmiddag hun contract. Nieuwkomer Kristina Erman tekende haar eerste contract.

Onder toeziend oog van directielid Peter Fossen tekende het drietal vrijdagmiddag in het Philips Stadion hun contract.

Dubbel feest

Het was dubbel feest voor verdedigster Lucie Akkerman. “Het is natuurlijk extra leuk om je contract te verlengen op je eigen verjaardag”, aldus de vandaag 21 jaar geworden speelster van PSV. “PSV is een familieclub, het voelt goed om hier mijn contract te kunnen verlengen. Ik heb de afgelopen twee seizoenen behoorlijk wat speelminuten gemaakt en heb vorig seizoen ook een aantal belangrijke doelpunten gescoord, daar wil ik op verder bouwen. En om het komend seizoen echt waar te maken, zou ik graag een prijs pakken.”

Speelster van het eerste uur

Aanvaller Mauri van de Wetering is sinds de oprichting van het vrouwenvoetbal bij PSV actief en denkt hetzelfde over de prijzen. “Ik heb begin vorig seizoen veel op de bank gezeten helaas, maar gelukkig aan het einde meer minuten gemaakt. Helaas hebben we geen prijs kunnen pakken”, doelt Van de Wetering op de verloren bekerfinale. “Voetbal gaat om prijzen pakken, dus ik hoop dat dat een keer gaat lukken.” Over wat het komende seizoen gaat brengen zei ze: “Er zijn een aantal speelsters weggegaan, maar er is ook ervaring voor terug gekomen. We moeten uiteraard aan elkaar wennen, maar ik ben blij dat we weer aan de bak kunnen.”

Foto en tekst: Psv media

Het bericht Kristina Erman heeft een nieuwe club gevonden verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!