Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje O19 klaar voor wedstrijd tegen Engeland O19

Oranje O19 won afgelopen week haar eerste poulewedstrijd tegen regerend Europees kampioen Frankrijk. Het Europees Kampioenschap in Noord-Ierland werd met een verdiende 0-2 overwinning geopend.

Op vrijdagavond wacht alweer de volgende tegenstander. Om 20.00 uur neemt de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny het op tegen Engeland O19. De Engelsen wonnen ook haar eerste wedstrijd; Italië met werd 1-2 verslagen.

Namens Engeland wist Georgia Allen twee keer het net te vinden. Italië scoorde vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer via Annamaria Serturini, maar er was niet genoeg tijd om nog aan een gelijkspel te denken,

In poule A wonnen Duitsland (0-3) en Spanje (0-2) de wedstrijden met speels gemak. Duitsland stond tijdens de rust al op een 0-2 voorsprong via Giulia Gwinn en Annalena Rieke. Tien minuten tijd maakte Ereleta Memeti het feest compleet door de 0-3 op het scorebord te toveren.

De Spanjaarden verdeelden de twee doelpunten over beide helften. Luciá Garciá en Patricia Guijarro verschenen uiteindelijk op het scoreformulier na het laatste fluitsignaal.

Op de vrijdagmiddag spelen Duitsland en Spanje tegen elkaar (16.00 uur). Aansluitend vindt om 20.00 uur de derby tussen Noord-Ierland en Schotland plaats. In Poule B neemt zoals bekend Nederland het op tegen Engeland, terwijl de wedstrijd tussen Italië en Frankrijk ook op het programma staat.

 

Het bericht Oranje O19 klaar voor wedstrijd tegen Engeland O19 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *