Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Veel nieuwe aanmeldingen voor Amsterdamse clubs

Het succes van het Nederlands elftal dit Europees Kampioenschap heeft meer dan alleen een gouden plak opgeleverd. Veel amateurclubs zien een flinke toename van nieuwe aanmeldingen, zo ook het Amsterdamse AMVJ, aldus AT5.

Opvallend genoeg zorgen de OranjeLeeuwinnen er ook voor dat al gestopte speelsters toch weer hun voetbalschoenen uit de kast pakken. “Ik heb naar het EK gekeken en toen ging mijn hart toch weer sneller kloppen”, aldus één van de nieuwe aanwinsten van AMVJ. Ook trainer Lex van Hees merkt het effect van dit gouden EK. “Vrouwenvoetbal is hot. Het is volle bak vandaag, leuk om te zien. Afgelopen jaar hadden we dertig meiden, nu is dat denk ik wel met vijftig procent gestegen.”

Een rondje langs andere Amsterdamse clubs leert dat ASV Arsenal, waar vrouwen samenspelen met mannen, een flinke toename in aanmeldingen ziet. Nieuw Sloten ziet dat de belangstelling toeneemt, maar merkt dit nog niet in het aantal aanmeldingen en bij sc Buitenveldert kunnen pas na de vakantie uitspraken worden gedaan over het aantal nieuwe inschrijvingen.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Veel nieuwe aanmeldingen voor Amsterdamse clubs verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *