Drachter Boys is gastvrouw Champions League

De zaalvoetbalsters van Drachtster Boys (Eredivisie) zijn volgend jaar april gastvrouw én deelnemer aan het toernooi om de Champions League, meldt de Leeuwarder Courant.

Drachtster Boys won afgelopen seizoen voor het eerst in de geschiedenis de KNVB-beker en de landstitel en mag nu namens Nederland uitkomen in het Europa Cup-toernooi. Daar doen de titelhouders van Spanje, Portugal, Italië, Oekraïne en Rusland ook aan mee.

“Het toernooi staat nog in de kinderschoenen, maar valt wel onder auspiciën van de UEFA”, meldt Conny Oosting namens Drachtster Boys. “Daarom doen er ook maar zes landen mee. Het niveau van zaalvoetbal voor vrouwen in typische voetballanden als Engeland, Duitsland en Frankrijk is nog te laag.”

De ‘Europa cup-week’ werd afgelopen seizoen georganiseerd door Atletico Madrid. De vrouwen van de Spaanse landskampioen buitten dat thuisvoordeel goed uit, ze hielden de cup namelijk in hun eigen stad. Namens Nederland deed vv Pernis toen mee. Pernis werd dit jaar in de finale om de Nederlandse titel na een bloedstollende play-off-serie verslagen door Drachtster Boys. Oosting: “Daarom is ons nu gevraagd deze Europa Cup-week te organiseren.”

Het evenement wordt van maandag 9 tot en met donderdag 12 april 2018 gehouden. Elke avond staan er twee pouleduels op het programma en op de slotdag alleen de finale. Er wordt nog gezocht naar een gegadigde voor een livestreamuitzending.

Het bericht Drachter Boys is gastvrouw Champions League verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!