Oranje O19 bereikt historische halve finale op EK

Met het bereiken van de halve finale op het EK in Noord-Ierland, na een 2-0 overwinning op Engeland, heeft Oranje O19 zich ook voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor het WK.

Drie keer eerder behaalden de talentvolle internationals uit Nederland de halve finale op een EK (2010, 2014 en 2016), maar in die jaren stond er geen kwalificatie voor het WK op het spel. Na zeges tegen regerend Europees kampioen Frankrijk (0-2) en Engeland (2-0) is het team van KNVB-coach Jessica Torny al zeker van een plek op het WK Onder 20, volgend jaar augustus in Frankrijk.

Vijf dagen na het behalen van de Europese titel door het A-team wordt er daarmee opnieuw geschiedenis geschreven. Oranje O19 is het eerste Nederlandse vrouwenjeugdteam dat zich weet te kwalificeren voor een WK. Naast Nederland zijn op dit moment alleen Nieuw-Zeeland (kampioen van Oceanië), Frankrijk (gastland) en Duitsland (winnaar Groep A op het EK) zeker van deelname aan het WK.

Na de laatste groepswedstrijd, aanstaande maandag om 16.00 uur tegen Italië, wacht donderdag in Belfast de halve finale tegen de nummer twee van Groep A; Spanje, Schotland of Noord-Ierland. Eén keer eerder wist Oranje O19 de finale van het EK te behalen. Destijds, in 2014, werd het EK ook direct gewonnen.

Bron: Onsoranje.nl

Het bericht Oranje O19 bereikt historische halve finale op EK verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!