Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eldenia verliest nipt van sc Heerenveen

Eredivisieclub sc Heerenveen speelde zondagmiddag een oefenwedstrijd tegen de selectie van Eldenia, een ploeg die in de hoofdklasse B uitkomt. De Friezen wonnen het oefenduel nipt met 2-3.

Voor Eldenia scoorden Danielle Derks en Manouk Paulus. De ploeg uit Arnhem heeft pas twee trainingen in de benen en boekte vanuit dat oogpunt een goed resultaat. Daarnaast deden er zes speelsters mee in leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. De trainer-coach van Eldenia, John Kaersenhout, was ook zeer uitgelaten na de wedstrijd: ”Ik ben heel tevreden over het veldspel van mijn speelsters”. De Arnhemmers degradeerden afgelopen seizoen uit de Topklasse A, maar heeft een aantal goede speelsters aan zich weten te binden en wil dit seizoen de weg naar boven weer inzetten.

In de andere dug-out zat de nieuwe hoofdtrainer van de Friese club, Roeland ten Berge, die ook werkzaam is als docent voor de KNVB. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark ’t Cranevelt van voetbalvereniging VDZ (Voetbal Doet Zegevieren). Voor de Friezinnen scoorden Tiny Hoekstra (stond in de aanvalslinie), Kim van Velzen en Noa Pawirodimedjo.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Eldenia verliest nipt van sc Heerenveen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.