Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Over de grens | Dolstra speelt gelijk, Brummel verliest dure punten

In onze wekelijkse terugkerende rubriek maken we een rondje langs de buitenlandse velden om te kijken wat onze landgenoten over de grens hebben gedaan.

Kim Dolstra speelde de volledige negentig minuten mee bij Stjarnan (IJsland), maar zag haar team niet verder komen dan een 2-2. In blessuretijd van de eerste helft kwamen de bezoeksters, IBV, op een 0-1 voorsprong. Die werd in de 53e minuut weer gelijkgetrokken door Katrin Asbjornsdottir. Een kwartier voor tijd was zij ook verantwoordelijk voor de 2-1 voorsprong: ze wist een toegekende penalty te benutten.

Het zag er naar uit dat de drie punten in het Samsung Völlurinn stadion zouden blijven, maar helaas, één minuut voor tijd kregen ook de bezoeksters een penalty en ook deze ging erin. Gelukkig speelde koploper Thór/KA met 3-3 gelijk bij de nummer voorlaatst Fylkir en blijft het verschil tussen Thór/KA en Stjarnan nog steeds vijf punten. Goed nieuws overigens voor de teamgenoot van Dolstra, Asbjornsdottir, zij staat nu op slechts één doelpunt achter de Canadese topscoorster Cloe Lacasse.

In de Noorse Toppserien kwam Marije Brummel uit voor het geplaagde Sandviken. Zij en haar team staan op de tiende plaats, een plek die nog een veilige haven is. Voor zo’n 1009 toeschouwers werd op het rubberen kunstgras gespeeld tegen Medkila, de nummer laatst. Wat een geweldige drie punten wedstrijd moest worden eindigde in een 1-1. Al in de negentiende minuut keek Brummel tegen een 0-1 achter stand dankzij een doelpunt van de Australische Jenna McCormick. Gelukkig wist Sofie Jørgensen in de 53e minuut de stand gelijk te trekken. Brummel werd zes minuten voor tijd naar de kant gehaald om plaats te maken voor een aanvalster, maar ondanks een slotoffensief bleef het 1-1.

De wedstrijd tussen Sandviken en Medkila is in zijn geheel terug te kijken:

Volgende week wordt de Zweedse competitie weer hervat. De koploper, Linköping, opent dan tegen KIF Örebro. FC Rosengård speelt ook thuis maar dan tegen Eskilstuna United. Het team van Sheila van den Bulk, Djurgården IF, gaat op bezoek bij Kristianstad. De OranjeLeeuwin is bezig aan een sterk seizoen, in zeven wedstrijden vond ze al drie keer het net.

Het bericht Over de grens | Dolstra speelt gelijk, Brummel verliest dure punten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *