Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Loes Geurts stopt op het hoogste niveau

Maandagavond maakte keepster Loes Geurts via haar Instagramaccount bekend dat het tijd is voor nieuwe dingen in haar leven.

Net als veel ex-internationals maakte zij haar debuut onder bondscoach Vera Pauw. Geurts stond voor het eerst bij Oranje onder de lat tijdens de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd op 20 augustus 2005 tegen Finland. Een mooi detail is dat de huidige bondscoach van Oranje O15 en O17 Marleen Wissink het stokje overgaf aan Loes Geurts.

Geurts begon met voetballen bij voetbalvereniging RES in Bolsward en ging daarna naar sc Heerenveen. Vanuit Friesland vertrok de doelvrouw naar het buitenland. Toen de Eredivisie nog niet bestond speelde Geurts in tussen 2004 en 2006 in de VS voor de Western Illionois University. Na dat avontuur kwam ze terecht bij FFC Heike Rheine (ex-club Marleen Wissink) waar ze tot 29 wedstrijden kwam.

In haar periode bij AZ kende ze haar beste clubjaren, drie keer kampioen van Nederland, UWCL wedstrijden en een transfer naar Telstar VVNH. Na één seizoen verkastte ze naar het Zweedse Vittsjö GIk  en via daar weer naar FC Kopparbergs/Göteborg. Terwijl Geurts bij Oranje haar basisplek kwijtraakte aan Sari van Veenendaal was ze het afgelopen seizoen tweede keus bij PSG.

Geurst speelde 117 interlands waarvan 115 keer in de basis. De doelvrouw was aanwezig op alle eindtoernooien van Oranje.

🇳🇱Het is even tijd voor wat anders! Veel fantastische momenten heb ik meegemaakt, maar natuurlijk ook wel moeilijke. Nu is de batterij even leeg. Of die weer voldoende opgeladen kan worden voor een vervolg zal de tijd uitwijzen maar voorlopig neem ik even afscheid. Bij deze wil ik iedereen bedanken die, op wat voor manier dan ook, heeft bijgedragen aan mijn bijzondere voetbaljaren. Jullie horen van me 😉 🇬🇧 It is time for something else for a while! I have experienced difficult but above all, beautiful moments. My battery has gone empty now. Time will tell if it can be fully charged again to continue my football career. For now, I am grateful for everybody that has (in any way possible) been meaningful in my football years. You will hear from me 😉

Een bericht gedeeld door Loes Geurts (@loes.geurts) op

Het bericht Loes Geurts stopt op het hoogste niveau verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *