Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Onder 19 speelt laatste poulewedstrijd tegen Italië

De speelsters van Oranje O19 zijn verzekerd van de halve finale op het Europees Kampioenschap in Noord-Ierland. Door de winst op Frankrijk en Engeland speelt het vandaag nog tegen Italië om de goede vorm vast te houden ent treft het in de volgende ronde, naar alle waarschijnlijkheid, Spanje.

Het zal een herhaling worden van EK 2016 in Slowakije waarin de Spanjaarden met 4-3 wisten te winnen. In die wedstrijd scoorden destijds Suzanne Admiraal, Jill Roord en Michelle Hendriks. Hendriks is onlangs geopereerd aan haar knie en werkt inmiddels hard aan haar herstel. In 2016 werden Pauline Quaye (KP), Vita van der Linden, Ashleigh Weerden, Michelle Hendriks en Jill Roord opgenomen in het beste UEFA O19 team. Frankrijk won in een bloedstollende finale van Spanje.

In de finale van het EK in 2014 stonden de Spanje en Nederland ook tegenover elkaar, toen scoorde Vivianne Miedema de enige treffer tegen en pakte Oranje in deze leeftijdscategorie zo haar eerste ‘goud’.

Op dit EK is Duitsland al zeker van groepswinst en de halve finale, ze spelen of tegen Engeland of tegen regerend kampioen Frankrijk. Mocht Frankrijk winnen dan spelen de twee nummers drie van beide poules een play-off wedstrijd. Omdat Frankrijk het WK O20 in 2018 organiseert is het namelijk al automatisch geplaatst, dus komt er een extra ticket vrij.

Het programma voor maandag 14 augustus ziet er als volgt uit:

Aanvang Poule Thuis Uit
16.00 uur B Engeland Frankrijk
16.00 uur B Nederland Italië
20.00 uur A Spanje Schotland
20.00 uur A Duitsland Noord-Ierland

Het bericht Onder 19 speelt laatste poulewedstrijd tegen Italië verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *