De Oranje Leeuwinnen van de toekomst

Oranje O19 heeft zich geplaatst voor de halve finale op het EK O19 in Noord Ierland, Spanje is aanstaande donderdag de tegenstander. Met het bereiken van de halve finale heeft het team zich ook gekwalificeerd voor het WK O20 in Frankrijk volgend jaar zomer 2018.

Vorig jaar speelde Oranje O19 nog de halve finale op het EK in Slowakije. In 2014 werd O19 Europees Kampioen. Met Oranje O16 werd in 2015 het Nordic gewonnen. In mei dit jaar speelde Oranje O17 ook al op het EK O17 in Tsjechië en bereikte daar de halve finale.

De ontwikkeling en resultaten (kwalificatie voor EK/WK) van de nationale jeugdteams O17 & O19 kunnen niet meer als een toeval worden gezien. Aan de basis van deze ontwikkeling staan de Nationale Opleidingsprogramma’s CTO Amsterdam en CTO Eindhoven en een duidelijke visie op talentontwikkeling.

Oranje Leeuwinnen

Inmiddels hebben de CTO Nationale opleidingsprogramma’s al vele topspelers voortgebracht. Het afgelopen seizoen kwamen er 9 voormalig CTO speelsters voor Oranje Leeuwinnen uit (27%). Zo doorliepen o.a. Tessel Middag, Desiree van Lunteren, Lieke Martens, Merel van Dongen, Eshly Bakker, Renate Jansen, Sari van Veenendaal, Kelly Zeeman, Liza van der Most allemaal het CTO opleidingsprogramma. Ook in de selecties van Oranje O19, O17 en O16 waren de CTO speelsters sterk vertegenwoordigd. Lees hier verder.

 

Het bericht De Oranje Leeuwinnen van de toekomst verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!