Alkmaar en Excelsior Barendrecht winnen, Roord scoort bij debuut

Excelsior Barendrecht pakte zaterdag eindelijk haar eerste overwinning in de voorbereiding. De eerste wedstrijd ging verloren, de tweede werd gelijkgespeeld, maar driemaal is scheepsrecht! Deze overwinning zorgt voor een enorme boost voor dit nieuwe team en haar begeleiding. Op sportpark De Bongerd werd de selectie van sc Buitenveldert (Topklasse A) met 3-2 verslagen.

ADO Den Haag kwam in de blessuretijd van de eerste helft met 0-1 achter tegen Borussia Mönchengladbach (2e Bundesliga), maar herstelde zich via spits Pia Rijsdijk. Zij schoot de bal van twintig meter afstand hard in de kruising. Rijsdijk liep afgelopen periode overigens stage bij de club van Eshly Bakker, het Duitse MSV Duisburg, en begon deze wedstrijd op de bank.

vv Alkmaar speelde op haar (ver)nieuw(d)e complex tegen de O16 van AFC ’34. Op basis van ‘scorebordjournalistiek’ was het een makkelijke middag voor de Eredivisionist. Simone Kets (2x), Katja Snoeijs (2x), Sanne van der Velden, Anna Knol en Kerstin Casparij wisten het net te vinden. Helaas viel talent Anna Ursem in de eerste helft uit, de ernst van de blessure is nog niet duidelijk.

Over de grens nog een bijzonder moment voor Jill Roord, zij scoorde bij haar debuut voor FC Bayern München. Vanwege het Europees Kampioenschap sloot de international later aan bij de selectie, maar ze bewees in de wedstrijd tegen FC Basel direct haar waarde door zich tot matchwinner te kronen. Het werd uiteindelijk 0-3 voor FCB waarin ook Lineth Beerensteyn haar eerste speelminuten heeft gemaakt.

Foto: Peter Looijen

Het bericht Alkmaar en Excelsior Barendrecht winnen, Roord scoort bij debuut verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!