Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

“Discipline is enorm, die vrouwen gaan als de brandweer”

Roeland ten Berge, de 40-jarige nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen, werkt vol plezier met zijn ploeg toe naar de start van de Eredivisie. Die competitie begint voor hem en zijn speelsters op vrijdag 1 september met een thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar.

Meteen een vreemd duel tegen de ‘nieuwkomer’ in de Eredivisie, want de Friezen zagen deze zomer meerdere speelsters de overstap maken naar Alkmaar. Voor Ten Berge geen reden om het hoofdtrainerschap af te wijzen, vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. “Ik had eerlijk gezegd wel even vraagtekens. Vooral of het voor mij persoonlijk de juiste stap was, maar ik houd van nieuwe mensen en ik heb een gesprek gehad met twee speelsters erbij. De ambitie van het gezelschap spreekt me aan. De discipline is enorm. Die vrouwen gaan als de brandweer. De wil om beter te worden is heel groot en dat vind ik een mooie uitdaging.”

Voor de trainer, die geboren werd in Hoogeveen en inmiddels in het Overijsselse Raalte woont, is Friesland een geheel nieuwe omgeving. Ook een vrouwenteam trainen deed hij nog niet eerder. Toch ontbreekt het hem niet aan ervaring met topsport bij vrouwen, zijn vriendin speelde namelijk twaalf jaar handbal op topniveau. “Ik heb er dus automatisch heel wat van meegekregen.”

 

Het bericht “Discipline is enorm, die vrouwen gaan als de brandweer” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *