Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Loïs Oudemast: “De sfeer is enorm goed in de groep”

Loïs Oudemast is dit seizoen aanvoerster van Ajax, deze taak neemt ze samen met Desiree van Lunteren op zich. ,,Best apart dat ik ineens een van de meest ervaren speelsters ben op mijn 28e.”, zegt ze tegenover Ajax.nl.

Oudemast is al lange tijd een vast gezicht op het middenveld van Ajax. De Eredivisie kent ze op haar duimpje, eerder kwam ze al uit voor AZ en Telstar, en sinds het seizoen 2014-2015 verdedigt ze de kleuren van Ajax. Nu lonkt een nieuwe voetballende uitdaging in de vorm van Champions League. ,,Ik was eigenlijk wel blij dat Parnü uit Estland als organisator uit de bus kwam”, erkent Oudemast. ,,Zo kom je nog eens ergens. Kijk, het had ook Cyprus kunnen zijn waar het meestal 40 graden is.”

Het kampioensteam van Ajax heeft de nodige veranderingen ondergaan. Met buitenlandse speelsters als Eli Sarasola, Ana Moreno Romero en Toni Payne zijn de internationale invloeden en eventuele taalbarrières ook onderdeel van de ploeg.

,,Ik vind dat we daar echt stappen in hebben gezet als team. Er worden nu ook aan tafel gemeenschappelijke gesprekken in het Engels gevoerd. Als groep is de sfeer uitstekend en iedereen brengt wat met zich mee.” Ook de ruime en kwalitatieve selectie bevalt Oudemast goed.

,,Je wil in kwaliteit omhoog en dat bereik je met grotere concurrentie.”

Oudemast blikt tenslotte ook nog vooruit op het komende Eredivisieseizoen. ,,Als winnaar van de dubbel ben je natuurlijk opnieuw favoriet, toch gaat het zeker niet eenvoudig worden. Ik ga me dan ook even wagen aan een cliché, maar het is echt zo: aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog veel moeilijker.”

Maar voordat de competitie in Nederland begint: eerst het Champions League-avontuur. ,,Ik heb er erg veel zin in en het gevoel is goed!”

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Loïs Oudemast: “De sfeer is enorm goed in de groep” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loïs Oudemast: “De sfeer is enorm goed in de groep”

Loïs Oudemast is dit seizoen aanvoerster van Ajax, deze taak neemt ze samen met Desiree van Lunteren op zich. ,,Best apart dat ik ineens een van de meest ervaren speelsters ben op mijn 28e.”, zegt ze tegenover Ajax.nl.

Oudemast is al lange tijd een vast gezicht op het middenveld van Ajax. De Eredivisie kent ze op haar duimpje, eerder kwam ze al uit voor AZ en Telstar, en sinds het seizoen 2014-2015 verdedigt ze de kleuren van Ajax. Nu lonkt een nieuwe voetballende uitdaging in de vorm van Champions League. ,,Ik was eigenlijk wel blij dat Parnü uit Estland als organisator uit de bus kwam”, erkent Oudemast. ,,Zo kom je nog eens ergens. Kijk, het had ook Cyprus kunnen zijn waar het meestal 40 graden is.”

Het kampioensteam van Ajax heeft de nodige veranderingen ondergaan. Met buitenlandse speelsters als Eli Sarasola, Ana Moreno Romero en Toni Payne zijn de internationale invloeden en eventuele taalbarrières ook onderdeel van de ploeg.

,,Ik vind dat we daar echt stappen in hebben gezet als team. Er worden nu ook aan tafel gemeenschappelijke gesprekken in het Engels gevoerd. Als groep is de sfeer uitstekend en iedereen brengt wat met zich mee.” Ook de ruime en kwalitatieve selectie bevalt Oudemast goed.

,,Je wil in kwaliteit omhoog en dat bereik je met grotere concurrentie.”

Oudemast blikt tenslotte ook nog vooruit op het komende Eredivisieseizoen. ,,Als winnaar van de dubbel ben je natuurlijk opnieuw favoriet, toch gaat het zeker niet eenvoudig worden. Ik ga me dan ook even wagen aan een cliché, maar het is echt zo: aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog veel moeilijker.”

Maar voordat de competitie in Nederland begint: eerst het Champions League-avontuur. ,,Ik heb er erg veel zin in en het gevoel is goed!”

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Loïs Oudemast: “De sfeer is enorm goed in de groep” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *