Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Spanje en Frankrijk beide overtuigd van EK O19 winst

De finale van het EK Onder 19 in Noord-Ierland gaat tussen twee grootmachten uit het meidenjeugdvoetbal: Spanje en Frankrijk. De wedstrijd is live te volgen via Eurosport om 20.30 uur.

Uiteraard hoort Duitsland daarbij maar zij werden in de halve finale uitgeschakeld door de regerend kampioen Frankrijk. Frankrijk won het toernooi al vier keer (2003, 2010, 2013, 2016) en kwam via de Elite Ronde o.a. tegen Nederland op dit EK. Zij kregen een ‘bye’ voor de kwalificatie ronde. In de Elite Ronde werden ze gekoppeld aan Nederland en beide gingen naar Noord-Ierland. Frankrijk begon dramatisch aan het toernooi. Frankrijk verloor de eerste wedstrijd in de poule met 0-2 van Nederland, slachtte daarna Italië met 1-6 af.
En in de laatste poule wedstrijd tegen Engeland met nipt met 0-1 gewonnen wat voldoende was voor de halve finale tegen Duitsland.
Daarin kwamen ze met 1-0 achter maar in de tweede helft werd er twee gescoord wat voldoende was voor de finale plaats tegen Spanje.

Spanje speelde in totaal zes finale en won pas één keer, dat was in 2004. In 2016 won Frankrijk de finale met 2-1 van Spanje terwijl de wedstrijd werd geteisterd door hevige regenbuien. Spanje speelde volledige kwalificatie in groep 8 en scoorde 30 doelpunten waarin het nul doelpunten tegen wist te krijgen wist te krijgen. De groepsfase in Noord-Ierland werd één keer verloren (Duitsland) maar het was al verzekerd van de halve finale tegen Nederland door twee winstpartijen. Nederland kwam vooral tekort in de 2e helft waar vooral de wissels te laat werden ingebracht tegen Spanje.

Frankrijk, Spanje, Duitsland, Nederland en Engeland zijn door dit EK verzekerd van deelname aan het WK O20 in Frankrijk (2018).

Het bericht Spanje en Frankrijk beide overtuigd van EK O19 winst verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.