Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Mittag zet punt achter imposante interlandcarrière

Anja Mittag vindt het na 153 interlands mooi geweest. De aanvalster van FC Rosengård stopt per direct als Duits international. “Na twaalf jaar met trots het Duitse shirt te hebben gedragen, is het tijd om ‘Danke’ te zeggen,” schreef Mittag op haar sociale media. “Ik ben dankbaar voor de memorabele momenten en titels die we samen als team hebben kunnen vieren.”

De 32-jarige debuteerde op 31 maart 2004 tegen Italië en sindsdien scoorde ze vijftig doelpunten in 158 interlands. Ze won in 2007 het WK in China en de EK titels van 2005, 2009 en 2013. Bovendien veroverde ze Olympisch goud met haar team in China en Brazilië. Daarnaast werd Mittag ook vijf keer Duits kampioen, won ze drie keer de Duitse beker en twee keer de Champions League.

Over het aftreden van de Duitse vedette zegt de huidige bondscoach Steffi Jones: “Anja had een vooraanstaande positie binnen de nationale team en kan terugkijken op een indrukwekkende carrière. Een echte rolmodel.”

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Mittag zet punt achter imposante interlandcarrière verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mittag zet punt achter imposante interlandcarrière

Anja Mittag vindt het na 153 interlands mooi geweest. De aanvalster van FC Rosengård stopt per direct als Duits international. “Na twaalf jaar met trots het Duitse shirt te hebben gedragen, is het tijd om ‘Danke’ te zeggen,” schreef Mittag op haar sociale media. “Ik ben dankbaar voor de memorabele momenten en titels die we samen als team hebben kunnen vieren.”

De 32-jarige debuteerde op 31 maart 2004 tegen Italië en sindsdien scoorde ze vijftig doelpunten in 158 interlands. Ze won in 2007 het WK in China en de EK titels van 2005, 2009 en 2013. Bovendien veroverde ze Olympisch goud met haar team in China en Brazilië. Daarnaast werd Mittag ook vijf keer Duits kampioen, won ze drie keer de Duitse beker en twee keer de Champions League.

Over het aftreden van de Duitse vedette zegt de huidige bondscoach Steffi Jones: “Anja had een vooraanstaande positie binnen de nationale team en kan terugkijken op een indrukwekkende carrière. Een echte rolmodel.”

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Mittag zet punt achter imposante interlandcarrière verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *