Nihom: “Ik hoef ze ook niet perse op te stellen”

Ajax zit op de goede koers voor een ticket in de knock-out fase van de Women’s Champions League. Rigas FS werd met 6-0 aan de kant gezet door het team van hoofdtrainer Benno Nihom.

De debuterende Nihom was uiteraard niet ontevreden. ,,Het belangrijkste is dat we de wedstrijden hier winnen, en dat is gelukt. We mogen kritisch zijn, we hadden ruimer kunnen en moeten winnen. We hebben daarentegen geen kans weggegeven, dat is zeer positief”, verteld hij op Ajax.nl.

Nihom koos verder om Europees Kampioenen Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren en Stefanie van der Gragt op de bank te laten beginnen. De coach had hier uiteraard zijn redenen voor. ,,Ik wil ze graag op het eind van de week en over twee weken tegen FC Twente fit hebben. We moeten ze op de goede manier brengen en op de juiste manier belasten. Daarnaast hoef ik ze ook niet per se op te stellen, we hebben genoeg kwaliteit in de selectie.”

Het tempo ging na de 1-0 achteruit en in de rust had Nihom de tijd om dit te herstellen. ,,Maar ik ben trots op het team. Een aantal speelsters debuteerden en er komen een paar terug van een EK. Het was ook mijn eerste officiële wedstrijd als hoofdtrainer. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd wel met 6-0, dat moet je toch maar even doen.”

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Nihom: “Ik hoef ze ook niet perse op te stellen” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!