Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

UVVA kiest voor kleding Liona Soccer

De komende drie seizoenen speelt de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie (UVVA) in kleding van Liona Soccer, The First Female Soccer brand. De UVVA kiest bewust voor het nog jonge kledingmerk dat bezig is aan een stevige opmars in het vrouwenvoetbal.

Waarom nu kiezen voor Liona Soccer?

John Kaersenhout van de UVVA: “Wij merken dat meiden steeds meer letten op kleine details van de kleding. De tijd is voorbij dat je meiden met een slimfit jongens-tenue het veld in kunt sturen. Het EK succes betekent nog meer aandacht voor vrouwenvoetbal dus ook toenemende aandacht voor kleding. Wij hebben met de ontwerpers van Liona Soccer elk detail van het shirt kunnen uitwerken. Leonne Stentler van Liona Soccer, is een voormalig international. Met haar jarenlange ervaring in de top van het vrouwenvoetbal weet zij als geen ander wat meiden belangrijk vinden aan voetbalkleding. Dat zie je terug in het ontwerp.”

Waar verschilt de kleding dan ten opzicht van de jongens?

“Denk aan beter getailleerd, dus op basis van een vrouwenlichaam, kleine details op het shirt, een elastische binnenbroek, de lengte van de broek, de trainingspakken die beter aansluiten op het lichaam, dat soort zaken. Liona Soccer maakt een tenue dat je wil hebben, dat is iets anders dan een mooi shirt. En dat doen ze ook nog eens voor een aantrekkelijke prijs.”

Gaan we de kleding van Liona Soccer nog meer zien op de Nederlandse voetbalvelden?

Leonne Stentler, founder van Liona Soccer: “Jazeker. We krijgen steeds meer aanvragen. Het EK heeft daar zeker bij geholpen. We zijn met de UVVA in contact gekomen op het Liona Meiden Top Toernooi in juni van dit jaar bij WSC Waalwijk. UVVA biedt ons dat platform waar Liona Soccer steeds naar op zoek is. Wij willen in beeld komen bij zoveel mogelijk clubs. Onze kleding is al te zien in de top van het Nederlandse Vrouwenvoetbal bij FC Twente en Telstar (VV Alkmaar). En vanaf dit seizoen zullen ook de ADO Den Haag vrouwen in Liona gaan spelen. Maar ook grote clubs zoals DSVP en ASV Wartburgia kiezen voor het vrouwenmerk. Speelsters op weg naar de top zitten bij de UVVA, dus zo’n schakel past bij onze ambitie. De UVVA-meiden op het veld zijn onze ambassadrices. Dat merken we nu al in de aanvragen.”

De Utrechtse Voetbal Academie (UVVA) is een voetbalacademie die trainingen geeft en oefenwedstrijden organiseert. UVVA biedt ruimte voor meiden die hun talenten extra willen ontwikkelen, maar richt zich met name op de betere speelsters in de leeftijdscategorie 9 – 17 jaar.
Deskundige trainers verzorgen in groepen de training. Ook is er een speciaal trainingsprogramma voor keepsters. De academie werkt met een vaste groep van gediplomeerde train(st)ers met jarenlange ervaring in het meidenvoetbal. De trainingen zijn op zondagochtend in Vleuten. Alle speelsters combineren deze trainingen met de wedstrijden en trainingen bij hun eigen club.

Daarnaast organiseert de UVVA oefenwedstrijden op zondag tegen teams uit Nederland, Duitsland en België. Diverse speelsters hebben (mede) dankzij de deskundige begeleiding van de UVVA de weg naar de top gevonden. Heb je interesse? Meld je dan voor 1 oktober 2017 aan op uvva.nl.

Het bericht UVVA kiest voor kleding Liona Soccer verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *