Schotse keepster Fay zet punt achter interlandcarrière

De Schotse keepster Gemma Fay heeft een punt gezet achter haar carrière als international. Fay kwam in bijna twintig jaar tijd maar liefst tot 203 wedstrijden voor de Schotse ploeg en mag zich daardoor met recht recordinternational noemen.

Met het bereiken van het Europees Kampioenschap in 2017 zette Fay, die in IJslandse competitie uitkomt voor FC Stjarnan, een ogenschijnlijk mooie kroon op haar carrière. Haar debuut maakte ze op zestienjarige leeftijd in 1998 toen Schotland met 1-1 gelijkspeelde tegen Tsjechië. Haar tweede wedstrijd was direct een memorabele; Litouwen werd destijds met 17-0 verslagen.

“De tijd was rijp om ermee te stoppen”, aldus Fay op de website van de Schotse bond. “Het voelde alsof mijn reis compleet was nadat ik het EK heb gespeeld deze zomer. Ik heb alles gegeven voor mijn land, maar nu het team zich onder leiding van een nieuwe coach verder ontwikkelt is het tijd om het stokje door te geven aan de volgende generatie.”

Het bericht Schotse keepster Fay zet punt achter interlandcarrière verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!