Over de grens | Dekker wint en nog veel meer

Op dag drie van het Toulouse International Ladies Cup stonden twee wedstrijden op het programma.

Liverpool FC speelde tegen Montpellier HSC en al na drie minuten kijken de Engelsen naar een 0-1 achterstand. Zonder Shanice van de Sanden in de basis weet het nog enkele mogelijkheden te creëren maar tien minuten voor rust komen de Fransen op een 0-2 voorsprong. Bij Montpellier stond Anouk Dekker in de basis als aanvoerster. Na rust laat Liverpool goed van zich zien en horen want het knalt een paar de bal vol tegen de lat. Ondanks de druk weet Montpellier hier onderuit te spelen en scoort een kwartier voor tijd de veilige 0-3 erin.

De andere wedstrijd op dit goed bezochte toernooi Frankrijk ging tussen Olympique Lyonnais en Manchester City. Daarin komen de Engelse snel op voorsprong in de 6e minuut. Izzy Christiansen weet een penalty te verzilveren en rond daarna een mooie aanval af voor de 0-2. Na rust scoort Camille Abily twee keer voor Olympique Lyonnais en vier minuten voor tijd scoort Pauline Bremer de winnende voor City.
Zij maakte van de zomer de overstap van OL naar City.

Arsenal met de vier Nederlandse kampioenen oefende tegen het Franse Paris Saint-Germain. Voor rust genoeg mogelijkheden voor beide teams maar het is Arsenal dat via Beth Mead met een 0-1 de rust in gaat. En de Fransen weten in de 83e minuut gelijk te maken via Marlie-Laure Delie

Duitsland

Jacintha Weimar was buiten de selectie gelaten maar met Jill Roord met Lineth Beerensteyn op de bank speelde Bayern een oefenwedstrijd tegen Chelsea FC. De eerste helft eindigt nog in een 0-0 maar daarna gaan de Duisters los via Mandy Islacker, Dominika Skorvankova en Kristen Kugel.

Ijsland

Kim Dolstra was afgelopen week actief in de Champions League en deze week gaat de knop weer om naar de competitie. Aanstaande donderdag een thuiswedstrijd met haar Stjarnan tegen FH Hafnarf Jördur dat op plek 6 staat. De competitie bestaat uit 10 teams en Stjarnan heeft nog 4 wedstrijden om zo hoog mogelijk te eindigen. De titel lijkt nagenoeg uit zicht want koploper Thór KA heeft 10 punten meer.

Noorwegen

Afgelopen zaterdag speelde Sandviken met Marije Brummel voor de derde keer achtereen gelijk. Dit keer kwam het niet verder dan een 1-1 tegen Kolbotn wat wel weer lucht geeft om de directe degradatieplaats verder te ontlopen. Sandviken staat negen punten los op nummer laatst Medkila, op plaats elf Grand Bodo zes punten los dat een nacompetitie plaats is.

Zweden

De 28-jarige Sheila van den Bulk heeft tot nu toe in haar 7 basis wedstrijden drie keer weten te scoren. Ze zit de afgelopen wedstrijden nog niet in de selectie en woensdag speelt haar team FC Djurgården de thuiswedstrijd tegen Hammarby. Djurgården is nog in de race voor een UWCL plaats maar Linköping en FC Rosengard zullen de ruimte niet snel weg geven. De tegenpartij van woensdag staat in ieder geval op plaats tien en vecht tegen directe degradatie.

Foto: Montpellier HSC (Twitter)

Het bericht Over de grens | Dekker wint en nog veel meer verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!