Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Rebecca Doejaaren: “‘Iedere dag draait al om voetbal!”

Voetbalster Rebecca Doejaaren uit Kraggenburg droomt van een voetbalcarrière in het buitenland. De nu 18-jarige spits in het eerste van PEC Zwolle voetbalt al vanaf dat zij vijf jaar oud was en sindsdien beheerst voetbal haar leven.

Je kunt dus wel zeggen dat Rebecca leeft voor haar sport. Voor haar gevoel hoeft zij er ook niets voor te laten. ‘Ik vind het leuk om te doen en weet niet anders meer’, zegt ze, ondanks dat zij vijf keer per week moet trainen, wedstrijden speelt én nog naar school gaat verteld ze aan de Flevopost.

Regionaal team

Rebecca zit in het tweede jaar Maatschappelijke Zorg bij Landstede in Zwolle. Waar vrienden op vrijdagavond gezellig bij elkaar zitten, staat Rebecca ergens op de grasmat voor een wedstrijd. Toch mist zij dit niet. ‘Ik ben iedere dag met mijn sport bezig, probeer zoveel mogelijk op mijn voeding te letten en genoeg rust te pakken buiten de trainingen om. Uitgaan met vrienden past daar meestal niet in’, aldus een gedreven Rebecca. Als ze dan toch tijd voor haar vrienden vrij kan maken, gaat het heel even over voetbal maar daarna gaan ze gezellig andere dingen doen. ‘Iedere dag draait al om voetbal dus als ik dan tijd voor mijn vrienden heb, wil ik het ook wel graag over wat anders hebben’.

Rebecca zit sinds haar elfde in een regionaal team van de KNVB. Haar drive was om steeds een leeftijd verder te komen. Die drive was even weg bij onder 15 en onder 16, maar toen zij terug mocht komen bij onder 17 én gevraagd werd voor het eerste van PEC Zwolle heeft zij gezegd: ‘Dit mogen niet mijn laatste teams worden. Ik wil verder groeien dan de Nederlandse competitie’.

Ondertussen timmert Rebecca hard aan de weg. Binnen een half jaar stroomde zij van jong PEC Zwolle door naar het eerste. Dit kon omdat het eerste toen België-Nederland league speelde waarbij de leeftijdsgrens 16 jaar was. Met het nationale team onder 17 is Rebecca toen ook naar Italië geweest voor de eliteronde van het EK. ‘Helaas hebben wij deze net niet gehaald omdat we één van de drie wedstrijden verloren’. De eliteronde is de tweede kwalificatieronde voor het EK. Deze bestaat uit meerdere wedstrijden waar alle nummers één en de beste nummers twee uit de poule tegen elkaar strijden.

Met het nationale team onder 19 is Rebecca vorig jaar naar Bulgarije geweest waar zij heeft meegespeeld in de eerste kwalificatieronde voor het EK. Deze is zij met haar team, net zoals de daaropvolgende elite ronde in Nederland, goed doorgekomen.

Fanatiek

Rebecca, een fanatieke jonge vrouw die het maximale uit zichzelf wil halen. ‘Wanneer ik in een wedstrijd of op een training mijn eigen niveau niet haal, word ik boos op mezelf. Ik wil altijd het maximale uit de trainingen halen en in wedstrijden wil ik op hoog niveau de volle 100 procent kunnen geven en daar zal ik alles voor doen’.

Voor het komende seizoen is haar streven om fit te blijven zodat zij grote stappen kan maken op voetballend gebied, ‘zodat ik zo snel mogelijk door kan groeien naar een grotere club’. Welke club dat zal zijn, maakt voor Rebecca niet zoveel uit. ‘Zolang het maar in Duitsland, Frankrijk of Spanje is en er op hoog niveau gespeeld wordt zodat ik mezelf verder kan ontwikkelen’.

Er zijn al wel scouts en managers uit andere landen geïnteresseerd, maar daar kijkt Rebecca liever mee uit en neemt voorlopig nog niks aan.

Grootste kwaliteit

Op de vraag wat haar grootste kwaliteit is antwoord Rebecca: ‘Ik vind zelf dat ik heel erg snel ben. Ik sta in de spits en vind het fijn om de ballen achter de verdediging te krijgen om er dan op snelheid mee vandoor te gaan’.

Een uitstekende kwaliteit voor een spits die als doel heeft om Nederland uit te gaan en in het buitenland op top niveau te spelen. Waarbij zij Nederland niet uit het oog verliest. ‘Ooit hoop ik in het Nederlands elftal te spelen en op de grote toernooien te kunnen laten zien wat ik kan’. Als het aan Rebecca ligt, gaan we nog veel van haar horen!

Het bericht Rebecca Doejaaren: “‘Iedere dag draait al om voetbal!” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *