UNIEK | Voetbal mee in Barcelona!

Hola! Altijd al een potje willen voetballen in de metropool Barcelona? Het kan tijdens je bezoek aan de stad! Deze zomer verruilde Brit Hermans Breda voor Barcelona en verliet om die reden haar club vv Baronie. Dit vond Brit Hermans ook jammer, maar voor vertrek wist zij één ding zeker: ze blijft voetballen. Na wat zoeken stuitte zij per toeval op de organisatie Celebreak.

Deze start-up richt zich op amateurvoetbal in Barcelona. Hun aanbod is breed, ze organiseren competities, toernooien en de zogenaamde ‘pick up’ wedstrijdjes. Dit zijn wedstrijden die dagelijks worden aangeboden voor wie er zin heeft om te voetballen. Echter, tot voor kort was het gehele aanbod voornamelijk gericht op mannen.

Celebreak benaderde Brit Hermans om een tak voor vrouwen op te zetten en was meteen enthousiast. Vol energie is zij begonnen met het bouwen van een ‘female community’ in Barcelona. Er bleken veel meiden geïnteresseerd, op dit moment spelen we twee keer per week ‘pick up’ wedstrijden en vanaf half september gaat de eerste competitie van start.

Een ‘pick up’ wedstrijd heeft een vrijblijvend karakter. Wie zin heeft om te voetballen meld zich vrijblijvend aan via een app. Op het veld worden vervolgens teams gemaakt en ‘vamos!’, er wordt gevoetbald. Niveau is niet belangrijk, plezier staat voorop. Na de wedstrijd wordt er een biertje gedronken en is er ruimte om elkaar te leren kennen.

Voetbal is universeel en brengt mensen samen. Het leuke aan de wedstrijdjes is dat meiden uit allerlei landen elkaar ontmoeten, van IJsland tot Uruguay. De gezamenlijke passie voor voetbal zorgt onmiddellijk voor verbinding. Celebreak richt zich op zowel toeristen, locals als expats.

Wil jij een ‘pick up’ wedstrijdje spelen tijdens een trip aan Barcelona? Meld je dan aan via de Facebook pagina (hier) of schrijf je in via deze website.

 

Het bericht UNIEK | Voetbal mee in Barcelona! verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!