Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ook Mister Ajax bij kick-off Eredivisie

Sjaak Swart keert terug in het Olympisch Stadion! Maar wat heeft Bas Muijs daarmee te maken? Samen met jongens als Ronald de Boer, Gerald Vanenburg, Andwelé Slory, Marc van Hintum, Bennie Wijnstekers, Martijn Reuser, Glenn Helder, maar ook met showbizzsterren als Bas Muijs, Yes-R, Baas B. en John Williams speelt de legendarisch Ajacied Sjaak Swart, aangevuld met speelsters uit de Eredivisie Vrouwen én met de iconische Daphne Koster, zaterdag 2 september een unieke All-Star Match in het Olympisch Stadion in Amsterdam

Oud-internationals, BN’ers en toppers uit het Nederlandse vrouwenvoetbal op één veld, verdeeld over twee teams met als captains Ronald de Boer en Daphne Koster in een memorabele voetbalwedstrijd.

Het duel is onderdeel van de La League All-Star Match & Girls Finals, een groots opgezet voetbalevenement voor het hele gezin. La League, een initiatief van Plan Nederland, vertelt het verhaal van de waarde van voetbal voor meisjes. Ze staan letterlijk samen op het speelveld en worden toegejuicht door hun vaders, moeders, broers, trainers en andere spelers. Dat is niet overal vanzelfsprekend. Wereldwijd, dus ook in Nederland, vraagt La League de voetbalomgeving in het algemeen en vaders en jongens in het bijzonder om deze meiden te steunen.

De La League All-Star Match & Girls Finals vormen de apotheose van een aantal projecten, die eerder dit jaar zijn opgezet. Zo zijn rapper Yes-R en straatvoetbalster Rocky een achttal Cruyff Courts door het hele land afgereisd en hebben zij twee teams vol talentvolle jonge meiden samengesteld voor de Battle op zaterdag 2 september. Ook zijn er tijdens een rondgang langs alle eredivisieclubs meiden geselecteerd, die dankzij tips en onder begeleiding van eredivisiespeelsters en hun voetbaltalent in aanmerking kwamen voor deelname aan de Girls Finals.

Die eredivisieclubs uit het Nederlandse vrouwenvoetbal zijn zaterdag 2 september met hun voltallige selectie van de partij. Tijdens de La League All-Star Match & Girls Finals presenteren de eredivisieteams zich aan pers en publiek en word in deze historische entourage de aftrap verricht van de vrouwenvoetbalcompetitie 2017/2018. Natuurlijk zijn ook een aantal van de Oranje Leeuwinnen van de partij en… waarschijnlijk nemen zij de EK-beker mee om die nog een keer aan het publiek te laten zien.

Kortom, zaterdag 2 september wordt een dag in het Olympisch Stadion, die geen enkele voetballiefhebber mag missen. Koop hier snel je tickets!

Het bericht Ook Mister Ajax bij kick-off Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.