Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Aanstaande vrijdag Champions League loting

Aanstaande vrijdag 1 september om 13.30 uur is de loting voor ronde 32 van de UEFA Women’s Champions League 2017/18. Fiorentina en Ajax zijn als UWCL debutanten voor de knock-out fase geplaatst. Olypique Lyonnais (4) wil graag als eerste club de Champions League voor de derde keer achter elkaar te winnen. Mocht dit lukken dan zijn ze het enige team dat dit toernooi vijf keer achter haar naam weet te schrijven.

Duitsland (9) en Frankrijk (4) wonnen als clublanden de meeste UWCL titels. In de oude variant van de Champions League (UEFA Women’s Cup) won MSV Duisburg in 2008/09 de cup. En in dat team speelde all-time record international Annemieke Kiesel-Griffioen, 156 caps. Ook speelde Lieke Martens, Mirte Roelvink en Jackie Groenen voor het team dat destijds de naam FCR 2001 Duisburg droeg.

In ‘Pot 1’ zitten de teams die hoog staan op de UEFA coëfficiënt lijst. Zij spelen in ronde 32 eerst een uitwedstrijd. In pot 2 zitten de 10 groepswinnaars behalve FC Zürich dat als beste ‘runner-up’ en op basis van die coëfficiënt lijst toch nog in ‘Pot 1’ zit.

Bij FC Barcelona hebben we Lieke Martens, FC Bayern München Jill Roord, Jacintha Weimar en Lineth Beerensteyn. Anouk Dekker zit er vrijdag ook bij met haar Montpellier, Tessel Middag met Manchester City en uiteraard ook Kim Dolstra met haar Ijslandse Stjarnan.

De trekking gaat op basis van deze twee potten:

Pot 1 Pot 2
Lyon Chelsea FC
Wolfsburg Montpellier*
FC Rosengård LSK Kvinner
FC Barcelona* BIIK-Kazygurt
Fortuna Hjørring Apollon
FC Bayern München* St. Pölten
Brøndby Atlético Madrid
FC Zürich Olimpia Cluj
Rossiyanka Medyk Konin
Manchester City* Gintra Universitetas
Glasgow City Stjarnan*
Zvezda-2005 Fiorentina
Brescia Avaldsnes
Slavia Praag Minsk
Sparta Praag PAOK Saloniki
FC Linköping Ajax

The road to the Final

  • Loting ronde 32: 1 september 2017
  • Speeldagen ronde 32: 4/5 & 11/12 oktober 2017
  • Loting ronde 16: 16 oktober 2017
  • Speeldagen ronde 16: 8/9 & 15/16 november 2017
  • Kwartfinale en halve finale loting: 24 november 2017
  • Speeldagen kwartfinale: 21/22 & 28/29 maart 2018
  • Halve finales: 21/22 & 28/29 april 2018
  • Finale: 24 mei 2018, Valeriy Lobanovskiy Dynamo Stadion (Kiev)

Het bericht Aanstaande vrijdag Champions League loting verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *