Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

sc Klarenbeek wint Hanzecup 2017

Met speels gemak haalden de VIOD-vrouwen de finale in de strijd om de Hanzecup in Zwolle. Femke Reitsma was met name in de eerste twee wedstrijden lekker op dreef. Tegen Klarenbeek 2 scoorde zij de winnende treffer en tegen Gravenzande nam zij 2/3 van de productie voor haar rekening. Het was Thirza Leistra die de eindscore, met haar eerste doelpunt ooit bij VIOD VR1, op 3-0 bepaalde. In de laatste poulewedstrijd volstond tegen Asser Boys een gelijkspel. VIOD nam het zekere voor het onzekere en won door doelpunten van Lisa Grendel, Sam Bosma, Simone Hofer en Lisette Luimstra afgetekend met 4-0.

In de finale ondervonden de Driezumers eindelijk tegentand van formaat. In een afwachtende eerste helft viel er voor het publiek weinig te beleven. Klarenbeek was wel de bovenliggende partij. In de tweede helft geselden beide teams één keer het houtwerk. Maar nadat Lisette Luimstra haar bal via de paal terug zag ketsen in het veld, sloeg Klarenbeek toe. Keepster Romy Elsinga vergaloppeerde zich toen de bal uit een houdbaar afstandsschot via een verraderlijke stuit over haar heen in het doel belandde. Een slotoffensief mocht niet meer baten. Integendeel, diep in de blessuretijd wist Klarenbeek nog een keer te scoren.

Voor VIOD debuteerden de jonkies Simone Hofer, Laudy Bouma en Nicole van der Kooi zeer verdienstelijk. Arte Brueren heeft na haar beachsocceravontuur met VIOD in Portugal de smaak te pakken. Op een slof en een oude voetbalschoen was de Groningse studente voor het eerst op gras van de partij. Nynke Hooghiemster is aan een tweede jeugd bezig. De speelster van VIOD VR2 handhaafde zich moeiteloos op dit niveau.

De eindstand:

Eindstand
1. Klarenbeek 1
2. VIOD
3. ASC Dalfsen
4. Asserboys
5. HHC
6. Klarenbeek 2
7. HTC
8. ’s Gravenzande

Tekst: Rtvnof.nl

Het bericht sc Klarenbeek wint Hanzecup 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *