Pia Rijsdijk: “Ik ben ADO Den Haag heel dankbaar”

In een interview met de AD verteld Pia Rijsdijk dat ze graag nog een keer in het buitenland wilde voetballen, maar het leek er niet van te komen. Toch vertrok Pia Rijsdijk op de valreep van ADO Den Haag naar MSV Duisburg.

De laatste herinnering aan Pia Rijsdijk in een ADO-shirt is een mooie. Afgelopen zaterdag een week geleden schoot de 25-jarige Numansdorpse tegen Borussia Mönchengladbach (1-1) nog van 25 meter een bal in de kruising. Dat de spits, als invaller, in het veld stond, was verbazingwekkend. Rijsdijk was al geruime tijd met MSV Duisburg in onderhandeling over een transfer. Zou ze dan toch in Den Haag blijven? Nee, want enkele dagen later kwam de transfer rond: Rijsdijk tekende voor één seizoen bij de nummer tien van de Bundesliga en heeft inmiddels al haar debuut gemaakt.

,,Ik wilde heel graag nog een keer in het buitenland spelen”, zegt Rijsdijk, die in het verleden vier jaar aan de universiteit van Alabama in de Verenigde Staten voetbalde en studeerde. ,,Maar zoveel kansen krijg je daar niet voor. Een carrière van een voetbalster duurt meestal tot haar dertigste. Als middentwintiger had ik dus niet veel tijd meer.”

Daarvoor verlaat de spits, die op haar twaalfde bij SSS in Klaaswaal begon, ADO Den Haag. De club waarvoor ze twee seizoenen speelde en waarmee ze voor de zomer zelfs een nieuwe overeenkomst had gesloten. De Hagenaars hadden de spits aan haar contract kunnen houden, temeer omdat ze geen vervanger voor de topscorer (58 wedstrijden, 25 goals) kunnen aantrekken. De binnenlandse overschrijvingsperiode is al gesloten, voor een buitenlandse transfer heeft ADO geen geld. Toch verleende de club alle medewerking. ,,Dat zorgt bij mij voor gemengde gevoelens. Ik ben dankbaar voor alles wat ADO heeft gedaan, ze hadden zich ook anders kunnen opstellen. Daarom zal de band met de club altijd sterk blijven. Aan de andere kant gebeurt dit in het mannenvoetbal regelmatig. ADO vindt wel een goede vervanger. Het is niet voor niets een club waar de begrippen collectief en mentaliteit in het bloed zitten.”

Dat de transfer is beklonken, komt misschien ook wel door het EK-succes van de Oranje Leeuwinnen. Nederlandse speelsters zijn gewild in het buitenland. ,,Het zou kunnen. Maar uiteindelijk moet ik het zelf laten zien. Het niveau en het tempo in de Bundesliga liggen hoger. Ook in Duisburg spelen internationals. Ik zal aan de bak moeten.”

De Numansdorpse moet nu alles rond is nog aan een ding sleutelen: haar Duits. ,,Ik heb er op de havo eindexamen in gedaan, maar dat is lang geleden. Verstaan doe ik het allemaal wel, maar in volledige zinnen spreken kan beter. Maar dat hoop ik bij Duisburg in gesprekken snel op te pikken.”

⚪️🔵 #msvduisburg

Een bericht gedeeld door Pia Rijsdijk (@pia_rijsdijk) op

Het bericht Pia Rijsdijk: “Ik ben ADO Den Haag heel dankbaar” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!