Sparta / JVOZ VR1 trapt af op Het Kasteel

Sparta Rotterdam heeft zich binnen de huidige samenwerking met haar opleidingspartners ook ingezet voor het opleiden van talent binnen het meiden- en vrouwenvoetbal, waarbij de doelstelling is om uiteindelijk uit te komen in de Eredivisie vrouwen. Deze groeiambitie start het komende seizoen met een vrouwenteam onder de naam Sparta Rotterdam / JVOZ, uitkomend in de 3e klasse zaterdag.

Onder BVO’s wordt de stap naar het vrouwenvoetbal steeds serieuzer en met een Europese titel op zak bij onze Oranjeleeuwinnen, staat het meiden- en vrouwenvoetbal nog meer in de spotlight. Ook Sparta Rotterdam staat positief tegenover het vrouwenvoetbal en het opleiden van meidentalent. Sparta Rotterdam is actief met het organiseren van vrouweninterlands en was als stadion een van de gastheren voor het succesvolle WEURO 2017 met een aantal wedstrijden op Het Kasteel.

Daarnaast staat Sparta Rotterdam als het om talentontwikkeling gaat zelf al jarenlang bekend om haar eigen jeugdopleiding en doorstroming naar het eerste elftal.

Ook bij één van haar opleidingspartners Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) is het meiden -en vrouwenvoetbal volop in ontwikkeling. Het is voor beide partijen, maar ook voor andere opleidingspartners zoals bijvoorbeeld Excelsior Maassluis, voorwaardelijk om het meiden- en vrouwenvoetbal op een duurzame manier te organiseren. Naast bestaande facetten binnen de huidige samenwerking, kan het opleiden van talent binnen het meiden -en vrouwenvoetbal als perfecte groeiambitie worden ingepast.

SIDE PROGRAMMA & TALENTONTWIKKELING

Het eerste jaar van Sparta/JVOZ vrouwen start in de 3e klasse zaterdag. Waarbij we naast het reguliere beker- en competitie programma een goed gevuld side programma hebben opgesteld, met oefenwedstrijden tegen andere BVO’s of hoger spelende vrouwenteams en periodiek extra trainingsmomenten. Dit side programma vindt volledig plaats op Het Kasteel in Rotterdam en kende gisterenavond 30 augustus de aftrap met een training onder leiding van Camiel van Hoogstraten en Dolf Roks. Binnen dit perspectief is het makkelijker om op een verantwoorde manier te blijven werken aan de ontwikkeling van het individu. Een keer per maand wordt er een training verzorgd door de trainers van de jeugdopleiding en een keer per maand wordt er een wedstrijd gespeeld. Woensdag 20 september komt SteDoCo naar Het Kasteel, aftrap 20:00 uur en woensdag 18 oktober komt Jong ADO Den Haag op bezoek, aftrap 17:00 uur.

AMBITIES

Sparta Rotterdam en JVOZ hebben de ambitie en intentie uitgesproken om uiteindelijk met een vrouwenelftal in de Eredivisie te starten. Opleiden staat centraal, met als basis de opleidingspartners. De teams worden samengesteld vanuit de opleidingsgedachte, waardoor er uiteindelijk een Eredivisie waardig elftal moet ontstaan. Waar het grootste gedeelte van de speelsters zelf opgeleid zal worden binnen JVOZ, en later ook de andere opleidingspartners, en jeugdspeelsters een natuurlijke doorgroei ervaren richting het eerste elftal. Het gedachtegoed van Sparta Rotterdam wordt hierdoor bewaakt: toewerken naar het eerste elftal, niet door speelsters weg te halen van andere verenigingen, maar door het opleiden van eigen talent en doorstroom naar eerste elftal. De nadruk zal liggen op de voetbalhandelingen waarbij meiden aangenomen worden die voldoen aan de norm ‘elke dag beter willen worden.’ Meiden die elke dag beter willen worden, ambitieus zijn, passie hebben voor voetbal, zichzelf door willen ontwikkelen.

In samenwerking met de KNVB, opleidingspartners en verenigingen in de regio werken we aan een zo optimaal mogelijk meiden -en vrouwenvoetbal landschap, waarbij het gaat om samenwerken en elkaar versterken. Jonneke Schuurbiers vervult de rol als meiden- en vrouwenvoetbal coördinator, mede om het meiden- en vrouwenvoetbal binnen deze unieke samenwerking tussen Sparta Rotterdam en JVOZ naar een hoger plan te tillen.

Het bericht Sparta / JVOZ VR1 trapt af op Het Kasteel verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!