Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje boekt historische stijging in FIFA-ranking

De prestaties van de OranjeLeeuwinnen  zijn niet onopgemerkt gebleven bij  FIFA. De wereldvoetbalbond publiceerde vandaag de nieuwste FIFA ranking waarop de ploeg van Sarina Wiegman maar liefst vijf plekken is gestegen. Oranje stond in de laatste ranking op een twaalfde plaats en is inmiddels de nummer zeven van de wereld. Nog nooit stonden de Nederlandse vrouwen zó hoog op de wereldranking.

De nummer één blijft de VS gevolgd door Duitsland, Engeland, Frankrijk, Canada en Australië. Oranjeis nu Japan, Brazilië, Noord-Korea en Zweden gepasseerd.

Ook de UEFA publiceerde de Europeese ranking. Ook daar stegen de OranjeLeeuwinnen, zij scharen zich nu achter Duitsland, Engeland en Frankrijk op een vierde plek. Het heeft Zweden, Denemarken en Noorwegen weten te passeren met de EK-titel.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Oranje boekt historische stijging in FIFA-ranking verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.