Voorbeschouwing | Excelsior Barendrecht – PSV (Eredivisie)

Voor het team dat uit een sportief en maatschappelijk karakter is ontstaan is het vrijdagavond een historische avond. Hiermee krijgt de regio Rotterdam voor het eerst een vrouwenteam op het hoogste niveau.

Afgelopen seizoen maakten BVV Barendrecht voorzitter Martin Seltenrijch en Excelsior directeur Ferry de Haan de samenwerking bekend. “Wij wilden als Excelsior het vrouwenvoetbal graag omarmen. Wij wisten dat BVV Barendrecht die stap ook wilde maken en daarom zijn we met elkaar om de tafel gaan zitten”, zegt De Haan. Excelsior en Barendrecht vonden in KNVB medewerker Sander Luiten de ideale hoofdcoach om dit project te begeleiden voor de komende 3 jaar.

Naast o.a. Zoï van de Ven, Solange de Smit en Sophia Omidiji kwamen keepsters Isa Pothof (ADO Den Haag) en Selena Babb (Saestum) over. Een mooie uitdaging voor de speelsters en de begeleiding van Excelsior Barendrecht om er een mooi sportief seizoen van te gaan maken.

PSV speelt vrijdagavond in ieder geval zonder Pleun Raaijmakers (hoofd), Kim Mourmans (rugblessure), Corine Peels (kruisband), Vera ten Westeneind (blessure EK O19) en Michelle Hendriks die onlangs succesvol geopereerd is aan haar kruisbandblessure. Het herstel zal het komende seizoen in beslag nemen.

Het team speelde afgelopen zeer matig en had ook nog eens de slechte start uit haar historie maar wist zich toch nog goed te herstellen om de kampioenspoule te halen. Hierin miste het de kracht en de overtuiging maar hield wel FC Twente in de thuiswedstrijd op een 0-0 waarmee de titelkansen verder verkleind werden voor de Tukkers. De hoofdcoach van PSV coach Nebojsa Vuckovic wist met de technische leiding nieuwe speelsters aan te trekken zoals Kelly Steen (KP), Kristina Erman, Zsófia Rácz, Vera ten Westeneind en Sara Yuceil.

De Eindhovenaren hunkeren nog steeds naar de eerste prijs en stonden weliswaar twee keer in de KNVB Beker finale maar verloor beide wedstrijden van Ajax. Het presteert wel al drie seizoenen achter elkaar om op de derde plaats te eindigen waarin Ajax en FC Twente van stuivertje wisselen voor de titel.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Excelsior Barendrecht – PSV (Eredivisie) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!