Voorbeschouwing | PEC Zwolle – FC Twente (Eredivisie)

PEC Zwolle ontvangt in haar multifunctionele MAC³PARK stadion FC Twente. De Zwollenaren wonnen vorig seizoen in maart 2017 haar eerste thuiswedstrijd tegen Telstar VVNH (4-3). Het was een heel zwaar seizoen waarin hoofdcoach Carin Meesters-Bakhuis tijdens de jaarwisseling vertrok.

Het opstappen kwam voor PEC Zwolle als een verrassing. Directeur Arjan Jansen van Regio Zwolle United: “In de winterse evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat het van beide kanten nog niet is geworden wat we er vooraf van hadden voorgesteld, maar voldoende vertrouwen hadden dat de positieve ontwikkeling van de laatste maanden doorgezet zou worden. De assistent-trainer Joran Pot nam de honneurs tot en met het einde van het seizoen. Overigens heeft het in Wim van der Wal een nieuwe hoofdcoach gevonden. Judith Frijlink lijkt gestopt te zijn en met het aantrekken van Babiche Roof (ex Ajax, Telstar VVVNH) wil men klimmen op de ranglijst.

FC Twente heeft zich flink versterkt met talent en techniek zoals o.a. Kika van Es, Jassina Blom, Joëlle Smits, Nicky Evrard, Myrthe Moorrees, Ashleigh Weerden en de Noorse international Andrine Tomter. Afgelopen seizoen werd er zowel uit als thuis de nodige punten niet gepakt terwijl Ajax heel stabiel bleef spelen en terecht kampioen werd. In thuiswedstrijden speelde het team van hoofdcoach Tommy Stroot als enige vijf keer gelijk en voor beide partijen was afgelopen seizoen ook nog aftasten qua systeem en ‘afkicken’ van ex coach Arjan Veurink.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | PEC Zwolle – FC Twente (Eredivisie) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!