Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | sc Heerenveen – vv Alkmaar (Eredivisie)

De ervaren Sharon Kok en de snelle Suzanne Admiraal vertrokken naar ADO Den Haag dat deze speelronde vrij is. En de ‘nieuwe’ club voetbal vereniging Alkmaar trok genoeg nieuwe krachten aan om het jonge talent dat al aanwezig is zo te versterken om de play-off van de kampioenspoule te halen. Pauline Quaye (KP), Simone Kets, Kerstin Casparij, Daphne Nierop en o.a. Ingrid Schuiten werden binnen gehaald om op het nieuwe sportcomplex van AFC 34 te spelen.

De vernieuwing van de accommodatie van AFC’34 opent tegelijk de deuren om aan Vrouwen Voetbal Alkmaar de nodige huisvesting te bieden. Beide clubs kunnen dan gezamenlijk gebruik maken van de faciliteiten van het sportcomplex. Alles lijkt in staat te zijn gebracht om komend seizoen hoge ogen te gooien in de Eredivisie. Check ook de vernieuwde website en de vernieuwde kledinglijn van Liona Soccer.

De verdedigster en jeugdinternational uit Heiloo raakte onlangs tijdens de oefencampagne geblesseerd aan haar knie. Ook Anne Fleur Duppen moet de eerste officiële wedstrijd van VV Alkmaar aan zich voorbij laten gaan. Zij is bezig met de langdurige revelatie na haar kruisbandblessure.

Waar het voor vv Alkmaar voor de wind gaat heeft sc Heerenveen grote uitdagingen. Een bestuurlijke wijziging, nieuwe hoofdtrainer en dragende speelsters die vertrokken uit Friesland. Het aantrekken van heel veel nieuwe speelsters is achterwege gebleven en komend seizoen zal het vooral gedaan moeten worden met speelsters uit het belofteteam. Caroline Verleg kwam van de zomer over van Telstar VVNH, Fenna Kalma liep al stage  (CTO Amsterdam) bij de Friese club en is definitief onderdeel van de nieuwe hoofdtrainer Roeland ten Berge. De club die samen met FC Twente en ADO Den Haag vanaf het eerste uur in de Eredivisie speelt zal de nodige uitdagingen niet uit de weg gaan om zo goed mogelijk te presteren met een nieuw verjongd team en visie.

Foto: Ronald Gringhuis

Het bericht Voorbeschouwing | sc Heerenveen – vv Alkmaar (Eredivisie) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *