Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van der Laan: “Het is jammer dat ze weg is, maar ik snap het wel”

Ze is één van de speelsters die de voortrekkersrol moeten nemen bij Achilles’29. Michelle van der Laan is de oudste en meest ervaren speelster van de eredivisionist. ,,De concurrentie is groter.”

Er ligt een flink uitdaging, zeker. De doelstelling is ronduit serieus. Maar als Michelle van der Laan alles op een rijtje zet, kent ze geen twijfel: vlak Achilles’29 niet uit. Het streven van de club om dit seizoen mee te strijden om een plek in de kampioenspoule is volgens haar helemaal niet zo raar.

Er zijn heus nog genoeg vraagtekens, maar bij de 25-jarige Cuijkse heerst bovenal optimisme. De selectie is groter waardoor er meer concurrentie is, het debuutjaar geeft vertrouwen, de jonge speelsters zijn beter geworden en bij veel ploegen in de eredivisie is er veel veranderd. ,,Als we de lijn van vorig jaar doortrekken, dan kunnen we iets moois neerzetten”, stelt Van der Laan.

Ze is de oudste in de selectie bij de Groesbeekse club. Van der Laan heeft ook de meeste ervaring in de topliga van het vrouwenvoetbal. Vorig seizoen was ze met vijf goals bovendien achter Bonita Theunissen tweede clubtopscorer. De verdediger, die toen geregeld in de spits speelde, is één van de speelsters die dit seizoen uit de schaduw van international Kika van Es moeten stappen. Zonder Van Es, die Europees kampioen werd met Oranje en naar FC Twente overstapte, ontbeert Achilles een vedette. ,,Het was mooi om Kika tijdens het EK te volgen. Met het team zijn we naar de huldiging in Utrecht geweest. Was erg gaaf. Het is jammer dat ze weg is, maar ik snap het wel. Ze maakt weer een stap hogerop. Kika was belangrijk voor ons, ik trok me ook aan haar op. Zoals iedereen dat deed. Het is dus zaak dat andere meiden dit seizoen opstaan. Dat we samen groeien naar een hoger niveau.”

Kika was belangrijk voor ons, ik trok me ook aan haar op. Zoals iedereen dat deed

Achilles werd in het debuutjaar zevende van de acht teams. Dit jaar zijn er negen ploegen in de eredivisie, de bovenste vijf gaan in de kampioenspoule strijden om de titel. Onder de nieuwe trainer Robert de Pauw moet het team doorgroeien. Na de voorbereiding tast Van der Laan nog in het duister over de kracht van Achilles. Een nieuwe tactiek, andere coach, blessures en het inpassen van nieuwe speelsters ging wat moeizaam.

,,Ik vind het lastig te zeggen hoe we ervoor staan. De trainer had een andere speelwijze voor ogen, maar we zijn weer teruggegaan naar 4-3-3. De blessures, de nieuwe speelsters, de speelwijze. Het was iets te veel. Langzaam zijn we weer compleet en dan merk je dat we in de breedte sterker zijn. Vorig seizoen wisten de basisspeelsters wel dat ze zouden spelen. Dat is niet meer zo. Het gaat er professioneler aan toe. De concurrentie is groter, we maken elkaar sterker. Hopelijk leidt dat tot iets moois.”

Tekst: De Gelderlander
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Van der Laan: “Het is jammer dat ze weg is, maar ik snap het wel” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *