Olympisch Stadion in het teken van vrouwenvoetbal

Enkele duizenden bezoekers, een paar honderd meiden, BN’ers, oud-internationals en de complete Eredivisie Vrouwen. Het Olympisch Stadion in Amsterdam vormde vandaag – zaterdag 2 september – het toneel voor een groot voetbalfestijn, waarvoor het hele gezin was uitgenodigd: de La League All-Star Match & Girls Finals. Een sfeervolle voetbalmiddag in een historische, zeer toepasselijke entourage.

De La League All-Star Match & Girls Finals vormde de apotheose van een rondgang langs Cruyff Courts en de clubs van de Eredivisie Vrouwen, waar meiden werden geselecteerd om deel uit te maken van de finaledag. Onderverdeeld in teams speelden zij hun Girls Finals. Rapper Yes-R en straatvoetbalster Rocky reisden weken achtereen een achttal Cruyff Courts af om meiden te scouten voor hun ‘eigen’ team om een zogenoemde Battle te spelen in het stadion. Rocky bleek een betere keus te hebben gemaakt de rapper, want haar team versloeg de meiden van Yes-R met 5-0.

Dat gebeurde in de rust van de All-Star Match, waarin twee teams met oud-internationals en BN’ers aangevuld met speelsters uit de Eredivisie onder leiding van oud-internationals Daphne Koster en Ronald de Boer het tegen elkaar opnamen op het voetbalveld. Alhoewel, Ajax-legende Sjaak Swart nam de honneurs waar voor Ronald de Boer omdat deze helaas verstek moest laten gaan. De Boer zat in het ziekenhuis voor de bevalling van zijn zoon! Het maakte de wedstrijd niet minder spannend, want beide selecties hielden aanvankelijk gelijke tred in de score. Uiteindelijk ging het team van De Boer/Swart er met de winst vandoor: 3-2.

Meerdere unieke items in het stadion maakten de voetbalmiddag compleet. Mede dankzij de komst van alle teams uit de Eredivisie Vrouwen, die in het Olympisch de aftrap van het nieuwe seizoen verrichten. Natuurlijk hadden de Oranje Leeuwinnen uit de nationale eredivisie de EK-bokaal meegenomen en zorgde de KNVB dat de nieuwe kampioensschaal voor seizoen 2017-2018 al kon worden getoond.

La League vertelt het verhaal van de waarde van voetbal voor meiden. Ze staan letterlijk samen op het speelveld en worden toegejuicht door hun vaders, moeders, broers, trainers en andere spelers. Dat is niet overal vanzelfsprekend. Wereldwijd, dus ook in Nederland, vraagt La League de voetbalomgeving in het algemeen en vaders en jongens in het bijzonder om deze meiden te steunen. Met de bedoeling om ze een betere toekomst te geven en om de strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen een enorme impuls te geven.

Het bericht Olympisch Stadion in het teken van vrouwenvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!