Voorbeschouwing | Ajax – Achilles’29 (Eredivisie )

Op zondag 3 september wordt de eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Landskampioen en bekerwinnaar Ajax mag het dan opnemen tegen Achilles’29. De wedstrijd vindt om 14.30 uur plaats op De Toekomst in Amsterdam.

Het duel tegen Achilles’29 wordt het thuisdebuut voor Benno Nihom, de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. Ook Achilles’29 speelt dit seizoen onder leiding van een nieuwe trainer, te weten Robert de Pauw.

Afgelopen seizoen nam Achilles’29  voor het eerst deel aan de Eredivisie. Het eindigde toen als één na laatste in de poule. Voor het komend seizoen heeft Achilles’29 de selectie met zes speelsters versterkt. Tegelijkertijd moet het team het komend jaar stellen zonder Kika van Es. Deze kersverse Europees Kampioene komt vanaf nu uit voor FC Twente.

Ajax heeft negen versterkingen toegevoegd , waaronder de twee Europees kampioenen Stefanie van der Gragt en Sisca Folkertsma. Dit was nodig nadat maar liefst zeven speelsters na afgelopen seizoen afscheid namen.

Ajax en Achilles’29 hebben elkaar reeds drie keer ontmoet, waarbij Ajax telkens de bovenliggende partij was. De laatste ontmoeting was in maart van dit jaar. Ajax won toen maar liefst met 6-1 van Achilles’29. De laatst zal er dan ook op gebrand zijn deze nederlaag recht te zetten.

Dat zal echter geen makkelijke opgave zijn. Afgelopen maandag wist de Amsterdamse ploeg zich nog te plaatsen voor de loting van de UEFA Women’s Champions League. Daarmee laat zij zien dat ze, ondanks het afscheid van boegbeelden Daphne Koster en Anouk Hoogendijk, nog steeds in topvorm verkeren.

Foto: Nienke van der Tak|

Het bericht Voorbeschouwing | Ajax – Achilles’29 (Eredivisie ) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!