Ajax wint ook in eigen land: “Zo’n eerste wedstrijd is altijd lastig”

Voor Ajax begon de Eredivisie zondag met een thuiswedstrijd tegen Achilles 29′. In Amsterdam werd het op De Toekomst 2-0 dankzij doelpunten van Liza van der Most en Desiree van Lunteren. Na afloop van de wedstrijd sprak vrouwenvoetbalnieuws.nl exclusief met captain Loïs Oudemast.

De speelster zag haar team na het behalen van de Champions League de eerste competitiewedstrijd winnend afsluiten, maar vond wel dat er meer goals gemaakt hadden moeten worden. “Je hebt natuurlijk de CL-voorrondes gespeeld, dus zo’n eerste wedstrijd is altijd lastig, maar de drie punten die tellen.”

Op de vraag of Ajax het niveau van de Eredivisie inmiddels niet ontstijgt, antwoordt Oudemast ontkennend. “Nee, daar geloof ik niet zo in. Ten eerste, je kunt spelers halen maar het moet ook allemaal maar klikken. Dat is natuurlijk het belangrijkst. En ten tweede, volgens mij lopen er nog meer goede ploegen rond in de Eredivisie, maar dat wij een goede selectie en brede selectie dat kan ik niet ontkennen, want dat is gewoon zo.

De speelster zelf had een schop gekregen in de wedstrijd tegen Standard Luik en bleef deze eerste competitiewedstrijd uit voorzorg aan de kant. “Het is de vraag of je gelijk risico wilt nemen. Iedereen kan bij ons spelen want we hebben gewoon een goede en brede selectie dus ja, dan speelt iemand anders.

Tekst: Sabina van Lieshout
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Ajax wint ook in eigen land: “Zo’n eerste wedstrijd is altijd lastig” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!