Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eredivisie Veld | Statistieken speelronde 1

Wat een start van de Eredivisie! Op vrijdagavond startte de competitie met drie wedstrijden en twaalf doelpunten, op zaterdag was er een geweldige kick-off in het Olympisch Stadion van Amsterdam en op zondagmiddag werden op een goed gevuld hoofdveld op De Toekomst nog twee doelpunten gemaakt door de regerend landskampioen.

Op vrijdagavond wonnen de drie uitspelende teams en zondag wist Ajax als enige thuisspelende ploeg de drie punten te veroveren. Er vielen deze speelronde twee rode kaarten, beide in de laatste fase van de wedstrijd. Zo kreeg de reserve-keepster van PSV, Kelly Steen, een rode prent tegen Excelsior Barendrecht en ontving Melissa Evers (Achilles’29) dezelfde kleur op zondag tegen Ajax. In de vier gespeelde wedstrijden viel er maar één gele kaart en die was voor Lianne Bruijs van debutant in de Eredivisie, Excelsior Barendrecht.

Op vv Almaar na wisselden de overige zeven hoofdcoaches allemaal drie keer. Eén speelster werd voor rust gewisseld, dat was bij sc Heerenveen. Acht speelsters vielen in maakten minder dan tien speelminuten mee. Daarnaast was er was maar één wissel die plaatsvond in de rust, dat was in Rotterdam bij Excelsior Barendrecht.

Van de 88 speelsters die in de vier wedstrijden in de basis starten wisten er 65 de volledige negentig minuten vol te maken.

Er vielen in totaal veertien doelpunten waarvan de 1-0 tussen Ajax en Achilles’29 niet op naam van Liza Van der Most is gekomen, maar op naam Demi ter Maat. Dit betekent in dat scheidsrechter Roelof Luinge de goal als eigen doelpunt heeft beoordeeld. De overige dertien doelpunten kunnen worden verdeeld tot één thuisdoelpunt en twaalf uitdoelpunten. De vier winnende teams hielden allen de nul waarbij Ajax pas na rust tot score wist te openen. De meeste doelpunten op vrijdagavond vielen in het eerste half uur, zes stuks in totaal.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Eredivisie Veld | Statistieken speelronde 1 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.