Over de grens | Winstpunten voor Nederlandse speelsters

In onze wekelijks terugkerende rubriek maken we een rondje langs de buitenlandse velden om te kijken wat onze landgenoten over de grens hebben gedaan.

Zo begon de kersverse Europees Kampioen Jackie Groenen met 1. FFC Frankfurt sterk aan de Duitse competitie. In de thuiswedstrijd tegen Köln opende haar teamgenoot Ana-Maria Crnogorčević de score en vier minuten later was Groenen zelf trefzeker. De OranjeLeeuwin maakte de negentig minuten niet vol, ze werd in de rust gewisseld.

Eshly Bakker en Pia Rijsdijk speelden zondag met MSV Duisburg een uitwedstrijd tegen SC Freiburg en beide speelsters begonnen in de basis. Helaas werd de eerste competitie wedstrijd tegen met 1-0 verloren door een doelpunt van Lina Magull. Rijsdijk maakte de negentig minuten vol terwijl Bakker in de 67e minuut werd gewisseld voor Barbara Dunst. Teamgenoot Marina Himmighofen kreeg overigens één minuut voor tijd nog een directe rode kaart.

Het grote nieuws van afgelopen week was toch wel de transfer van Shanice van de Sanden. Ze verhuisde van Liverpool FC naar Olympique Lyonnais en tekende een driejarig contract. De rappe aanvalster zat nog niet bij de wedstrijdselectie, maar zag haar teamgenoten met 7-0 van Rodez winnen. Doelpunten kwamen op naam van Ada Hegerberg (4x) Eugénie Le Sommer (2x) en Kheira Hamraoui.

Anouk Dekker speelde dit weekend ook de eerste officiële competitieminuten met Montpellier HSC. Uit tegen ASPTT Albi eindigde ook deze wedstrijd in een zevenklapper. Voor Montpellier scoorden Clarisse Le Bihan (2x), Stina Blackstenius (2x), Katrine Veje, Valérie Gauvin en Manon Uffren. Dekker, deze wedstrijd zonder aanvoerdersband, speelde wel de volledige negentig minuten mee.

Ook Lieke Martens maakte deze zomer een mooie transfer,  zij ging van FC Rosengård (Zweden) naar FC Barcelona. Zondag maakte zij haar competitiedebuut tegen Zaragoza CFF. Bij rust stonden de Catalanen al op een 0-6 voorsprong door doelpunten van Andressa Alves (2x), Alexia (2x), Mariona en Torrejón. Na rust liep de score op tot 0-9 met de tweede van Marta Torrejón, Bárbara Latorre en Toni Duggan. Duggan en Martens maakten in de 68e minuut beide hun debuut voor de viervoudig Spaans kampioen.

Afgelopen zaterdag speelden drie andere Nederlandse speelsters al hun eerste competitiewedstrijden. Jill Roord en Lineth Beerensteyn kwamen uit voor Bayern München en Jennifer Vreugdenhil voor Valencia CF.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Over de grens | Winstpunten voor Nederlandse speelsters verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!