Oudemast kijkt uit naar CL: “Dit is een prima loting”

Voor Ajax verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen wellicht iets anders dan gepland. Met een aantal internationals in de gelederen en een Champions League-voorronde in Estland werd er voorafgaand aan de start van de Eredivisie veel van de ploeg gevraagd.

Ook Lois Oudemast kent de feiten. “Na de zomerstop speelde een aantal meiden natuurlijk het Europees Kampioenschap en gingen wij alweer trainen. We hadden daardoor best kort de tijd om met elkaar toe te werken naar de voorrondes van de CL.” Toch hebben die wedstrijden wel flink bijgedragen aan de ontwikkeling van het team. “Je zit wel tien dagen met elkaar in Estland en dat helpt wel voor het teamproces natuurlijk, want als je daar bent leer je elkaar goed kennen.”

Ondanks dat de ploeg van coach Benno Nihom er direct moest staan werd het mini toernooi met goed resultaat door Ajax afgesloten. waardoor de allereerste deelname aan de Champions League een feit is. Met Brescia als tegenstander liggen er ook zeker kansen voor de Amsterdammers. “Ik vind het heel leuk en de loting is prima. Je kon ook Manchester City, Wolfsburg, Olympique Lyonnais of Paris Saint-Germain loten.”

Toch is de volgende ronde nog lang geen zekerheid. “Ik dat we echt aan de bak moeten, want het is een goede ploeg, maar we zouden wel moeten kunnen levellen met deze tegenstander. Het is een goed voetballende ploeg, maar goed dat zijn wij denk ik ook.” Ondanks dat beide teams nog nooit tegen elkaar gevoetbald hebben gaat Oudemast ervan uit dat er zeker kansen liggen. “Kijk, tegen Lyon kan je zeggen: dit wordt wel heel erg lastig, maar tegen Brescia heb ik wel zoiets van nou, dit is een prima loting. We gaan er gewoon voor en dan zien we het wel, hopelijk mogen we nog een ronde meedoen.”

Tekst: Sabina van Lieshout
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Oudemast kijkt uit naar CL: “Dit is een prima loting” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!