Marlous Pieëte vervolgt carrière in Australië

Marlous Pieëte zal het komende half jaar uitkomen in de Australische competitie. De aanvalster tekent voor één seizoen bij Western Sydney Wanderers. In april maakte Pieëte bekend dat ze niet verderging bij Ajax maar naar het buitenland wilde vertrekken. Haar voorkeur ging destijds al uit naar Australië.

“Ja, dat heeft mijn zaakwaarnemer weer goed geregeld voor mij, hé” begint Pieëte lachend tegenover Vrouwenvoetbalnieuws.nl . “Ik had bij mijn zaakwaarnemer aangegeven dat ik graag naar een club buiten Europa wilde. Ik ben 28 jaar en wilde graag mijn voetballoopbaan combineren met een land dat ik niet ken. In Europa is de cultuur toch vrijwel overal hetzelfde. Ik wil mij ook ontwikkelen als mens en hoop dat in een andere cultuur te gaan doen”. Western Sydney Wanderers was al snel geïnteresseerd in de aanvalster waarna een samenwerking snel beklonken was.

Aanstaande zondag vertrekt de ex-international naar Sydney waar haar een voorbereiding van acht weken staat te wachten. Begin november start de competitie waar Pieëte zelf nog niet heel veel van af weet. “Ik ken de competitie nog niet heel goed. Maar er spelen veel internationals. Dat komt omdat het seizoen maar een half jaar duurt. Het is voor veel speelsters een mooie overbruggingsperiode. Daarnaast weet ik dat het een fysieke competitie is. Waar het in Nederland vooral draait om het mooie spel, ligt in Australië de focus ook erg op het fysieke aspect”.

Pieëte speelde tien jaar in de Eredivisie, volgens haar is het niveau van de Australische competitie vergelijkbaar. “Ik denk dat het niveau in Australië minimaal dat van de Eredivisie is. Misschien is de Australische competitie zelfs nog wel een stukje beter”. Haar nieuwe club, Western Sydney Wanderers, is nog geen hoogvlieger. “Er is vorig jaar een nieuwe trainer gekomen, hij wil graag bouwen aan zijn team. Dat leverde vorig jaar de laatste plek op, maar dit jaar zijn er veel speelsters met ervaring gekomen. De club heeft ambitie, of dat betekent dat we dit jaar mee gaan doen om de prijzen durf ik niet te zeggen, maar ik sluit het niet uit”.

Voor het eerst in Pieëte haar loopbaan wordt ze een full-time prof. “Ik hoef mij alleen maar bezig te houden met voetbal. Ik ga naar Sydney om te spelen en om mijn ervaringen te delen met jonge speelsters. Buiten dat ga ik vooral heel erg genieten. Zeg nooit, nooit, maar het is waarschijnlijk mijn laatste seizoen. Mooi toch dat ik dan de lang gekoesterde wens van een buitenlands avontuur in vervulling kan laten gaan” sluit Pieëte af.

Tekst: Jonas Bloemen

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Marlous Pieëte vervolgt carrière in Australië verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!