Over de grens | Van den Heiligenberg weer op voetbalkicks

In deze terugkerende rubriek maken we een rondje langs de buitenlandse velden om te kijken wat onze landgenoten over de grens hebben gedaan.

Duitsland

Claudia van den Heiligenberg speelt dit seizoen voor het tweede team van FC Bayern München dat in de Zuid competitie van de DFB uitkomt. In het team spelen ook de Finse Katriina Talaslahti en Pauliina Talaslathi, de Kroatische Ivana Slipcevic en de Italiaanse Melanie Keunrath. De eerste competitiewedstrijd was afgelopen zondag thuis tegen Andernach en werd met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt werd in de zeventigste minuut gemaakt door Verena Wieder. Verder vielen er nog vier gele kaarten onder leiding van scheidsrechter Vanessa Schleicher.

In de noordelijke competitie komen meer Nederlandse speelsters uit. Zo stonden Liv Aerts en Kelly Simons bij Borussia Mönchengladbach in de basis en wisten beide te scoren. De eerste wedstrijd eindigde in een klinkende 1-5 overwinning op Henstedt-Ulzburg. Simons liep nog tegen een gele kaart op en werd in de zeventigste minuut gewisseld. Aerts scoorde in de extra tijd van de eerste helft en werd een half uur voor het einde vervangen.

Keepster Nienke Olthof en verdediger Lysanne van der Wal kenden een mindere start van de competitie. Hun BV Cloppenburg verloor in een zinderende wedstrijd uit bij FSV Gütersloh 2009. Deze ploeg kwam al in de derde minuut op een voorsprong via Josephine Giard. Al snel maakte Cloppenburg gelijk via Jana Radosavljevic en tikte Charoula Demetriou zelfs de 1-2 binnen. Echter, nog voor rust trekt Giard de stand namens Gütersloh gelijk. Na rust gaat het gelijk op en komt BV Cloppenburg op een 2-3 voorsprong via Demetriou, maar in de laatste minuten van de wedstrijd trekt de thuisspelende ploeg de stand gelijk. En in de extra tijd van de tweede helft scoort Marie Pollman uit een penalty zelfs nog het winnende doelpunt voor Gütersloh.

Bij sv Meppen speelt Kyra Speel sinds het seizoen 2013/14. In deze periode speelde zij ruim 49 wedstrijden en scoorde ze zeven keer. Zondag kwam ze niet uit voor haar ploeg die het thuis opnam tegen Arminia Bielefeld. Het enige doelpunt van die wedstrijd werd in de veertigste minuut gemaakt door de Japanse Shiho Shimoyamada. Speel deed wel mee met sv Meppen VR2 en won met 1-3 bij sv Werder VR2.

De laatste vijf van elke poule degraderen en de nummer zeven van de twaald speelt de nacompetitie. Het is dus belangrijk dat de Nederlandse speelsters zich handhaven om zo op het één na hoogste niveau actief te blijven.

IJsland

Het IJslandse Stjarnan, met Kim Dolstra de gehele wedstrijd in de basis, lijkt definitief af te haken voor de titelstrijd. Al in de eerste helft keek men tegen een 2-0 achterstand aan in de uitwedstrijd tegen Thór/KA door doelpunten van Sandra Jessen en Sandra Mayor. In de tweede helft ging het gelijk op maar het lukte maar niet om de 2-1 te maken. Wel viel de derde van de avond via de voet van Hulda Jónsdóttir.

Het team van Maruschka Waldus, Fylkir, komt woensdagavond in actie tegen KR Reykjavík. Het is de wedstrijd van het seizoen voor Fylkir om aansluiting te vinden om directe degradatie te ontlopen. De aftrap is om 19.30 uur.

Noorwegen

Het gaat steeds beter met Marije Brummel en haar Sandviken. Ze staan nu al negen punten los van de nacompetitie plaats in de Toppserien. De thuiswedstrijd tegen middenmotor Valenrenga werd met 2-0 gewoon door doelpunten van Sina Elise en Camilla Ervik. Brummel zat niet in de wedstrijd selectie vanwege een schorsing (drie keer geel).

Het bericht Over de grens | Van den Heiligenberg weer op voetbalkicks verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!