Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Trotse captain: “Mogen bij Ajax echt in onze handjes knijpen”

Voor Benno Nihom is dit seizoen bij Ajax anders dan andere, dit jaar staat hij namelijk aan het roer na een aantal jaar als assistent te hebben fungeert. Met het behalen van de Champions League en het winnen van de eerste competitiewedstrijd is de trainer goed aan het seizoen begonnen.

Ondanks dat Nihom voor veel speelsters een bekende is, is het met een nieuwe gezicht voor de ploeg altijd even wennen. Zo ook voor Loïs Oudemast, “Ik heb Benno natuurlijk al een aantal jaar als assistent gehad, dus ik wist wie we voor de groep zouden krijgen, maar hij heeft nu natuurlijk een andere rol en dat merk je wel”.

Verschillen met de vorige trainer, Ed Engelkes, zijn er uiteraard. Zo valt het Oudemast op dat Nihom iets dwingender is. “Ed wist heel goed wat hij wilde, maar Benno is gewoon een iets dwingendere coach. Hij vindt andere dingen belangrijk, bijvoorbeeld dat we allemaal open communiceren.” Na vijf jaar onder Engelkes te hebben gespeeld zaten er ogenschijnlijk veel automatismen in de ploeg, iets waar nu opnieuw naar wordt toegewerkt. “Als je van coach wisselt, dan neemt hij zijn eigen principes mee en als je vijf jaar lang iets gewend bent, dan moet je altijd even wennen voordat je die principes begrijpt dat je er niet meer over hoeft na te denken.”

Totdat die principes nieuwe automatismen worden zorgt de club er in ieder geval voor dat alles tot in de puntjes is geregeld. “Bij Ajax worden we echt verwend. Het is hier gewoon top geregeld qua faciliteiten, maar ook qua de benadering van de club zelf. Ik denk dat we hier bij Ajax wel echt in onze handjes mogen knijpen en dat we heel blij mogen zijn dat we hier mogen spelen.”

Tekst: Sabina van Lieshout
Foto: Nienke van der Tak

 

Het bericht Trotse captain: “Mogen bij Ajax echt in onze handjes knijpen” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.