Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eredivisie | voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

ADO Den Haag zag vele speelsters vertrekken en of stoppen: Pia Rijsdijk (MSV Duisburg), Isa Pothof (Excelsior Barendrecht), Jennifer Vreugdenhill (Valencia CF), Yvette van der Veen (RCL), Frederique Nieuwland (Excelsior Barendrecht) en Lindsey Keizerweerd (Ajax).

Mijke Roelfsema is vertrokken naar de VS en ADO zag verder Jessie van Leeuwen (RKAVV) en Helene Heemskerk (Buitenveldert) maatschappelijke keuzes maken. Daar tegenover staat de doorstroming vanuit Jong ADO Den Haag opgang werd gebracht, talenten zoals Annouk Boshuizen, Shanique Dessing, Nance van der Meer. En samen met Lauren Delleman (Ajax) Sharon Kok en Suzanne Admiraal (beide Telstar VVNH) moet het mogelijk zijn te kwalificeren voor de kampioenspoule.

PEC Zwolle speelde vorige week een aardige partij tegen FC Twente maar zag na 90 minuten en een beetje toch nog een 0-3 op het scorebord. Met twee speelsters uit Jong PEC Zwolle (Lauri Weijkamp en Maud Asbroek) en de van Telstar VVNH overgekomen Babiche Roof wil men dit seizoen hogerop. Dat moet dan gebeuren met de nieuwe hoofdcoach Wim van der Wal. De 50-jarige Van der Wal is nu werkzaam bij de KNVB als Talent performance coach. In het verleden was hij in verschillende rollen actief bij sc Heerenveen en SC Cambuur.

Het bericht Eredivisie | voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.